Египетската прокуратура нареди задържането на бразилски гражданин, който беше арестуван

...
Египетската прокуратура нареди задържането на бразилски гражданин, който беше арестуван
Коментари Харесай

Известен бразилски лекар е задържан в Египет за вербален сексуален тормоз

Египетската прокуратура подреди задържането на бразилски жител, който беше задържан поради устен полов тормоз, оповестява изданието " Иджипт тудей ".

Мъжът, който се оказа прочут бразилски доктор и известна персона в обществените мрежи, ще бъде арестуван за четири дни, с цел да се организира следствие. Той е упрекнат в нарушение на полезностите на египетското семейство и на персоналната цялост на жертвата, както и в потреблението на обществени медии за осъществяването на тези закононарушения, съобщи Българска телеграфна агенция.

Публикуваният в Инстаграм видеоклип демонстрира по какъв начин мъжът се подиграва и насочва вербални полови нападки към жена, която продава папируси на пазар в Луксор. Жената се усмихва, показвайки сувенирите, без да схваща казаното от него на португалски език.

Видеото провокира вълна от гневни реакции както в Бразилия, по този начин и в Египет. Египетската страна криминализира половия тормоз през 2014 година, като плануваните в закона санкции включват отнемане от независимост от шест месеца до три години и парични наказания.

Миналата година Народното събрание одобри закон, който подсигурява анонимността на жертвите на полови набези и тормоз, с цел да ги окуражи да подават сигнали до полицията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР