Египетската фармацевтична компания Minapharm ще произвежда над 40 милиона дози

...
Египетската фармацевтична компания Minapharm ще произвежда над 40 милиона дози
Коментари Харесай

Египет също ще произвежда руската ваксина Спутник V

Египетската фармацевтична компания Minapharm ще създава над 40 милиона дози на година от съветската ваксина против ковид Спутник V, оповестява Руският фонд за директни вложения, който пласира имунизацията зад граница.
Двете страни са се договорили да стартират неотложен софтуерен трансфер за производството на препарата. Производството ще бъде в биотехнологичното дружество на Minapharm в Кайро и задачата ще е световна дистрибуция. Първите дози от имунизацията се чака да излязат от египетската фабрика през третото тримесечие на 2021 година
Германското дъщерно сдружение на Minapharm - ProBioGen е натоварено със задачата да усъвършенства процеса за бъдещо увеличение на производството, възползвайки се от софтуерния си опит в производството на ваксини и генна терапия.
 Четири страни ще създават “Спутник V “ Четири страни ще създават “Спутник V “
Русия чака 50 милиона дози от нейната ваксина “Спутник V “ да бъдат създавани всеки месец в Индия от това лято, цитира...
Към днешна дата Спутник V е регистриран в 61 страни в международен мащаб и обгръща общо население от над 3 милиарда души., демонстрира разбор на данните за степента на заразяване с ковид измежду имунизираните с двете дози на препарата в Русия.
" Споразумението с Minapharm бележи първото ни партньорство за произвеждане на Спутник V в района на Близкия изток и Северна Африка. Руският фонд за директни вложения е в съдействие с водещите фармацевтични производители в международен мащаб, защото Спутник V е регистриран в 61 страни. Руската ваксина е с висока успеваемост и доверие от регулаторите по целия свят и има голям принос в битката против ковид ", разяснява Кирил Дмитриев, основен изпълнителен шеф на Руския фонд за директни вложения.
" Това съглашение е естествено разширение на районното водачество на Minapharm в биотехнологиите, като се възползва от големия интернационален опит в клетъчното инженерство и аденовирусните векторни технологии на неговото немско дъщерно сдружение ProBioGen. Имаме удоволствието да се присъединим към Руския фонд за директни вложения в битката с световната COVID-19 пандемия ", сподели доктор Вафик Бардиси, ръководител и основен изпълнителен шеф на Minapharm.
ОЩЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР