Египет започна операция за борба с терористични и престъпни организации

...
Египет започна операция за борба с терористични и престъпни организации
Коментари Харесай

Египет започна антитерористична операция на полуостров Синай

Египет стартира интервенция за битка с терористични и незаконни организации на полуостров Синай, в някои региони на делтата на река Нил и в Западната пустиня, предадоха Ройтерс и Агенция Франс Прес, цитирайки представител на армията.

Армията и полицията са оповестили оптималната степен на паника в тези региони. Президентът Абдел Фатах ас Сиси е дал период от три месеца за смазване на ислямисткия протест, който продължава от години. "Силите за сигурност започнаха тази заран да ползват всеобхватния проект за борба с терористичните и незаконни детайли и организации ", съобщи представител на армията в изказване, излъчено по малкия екран, заяви Българска телеграфна агенция.

Той добави, че интервенцията ще включва оперативни и образователни маневри, целящи да засилят контрола на страната над граничните пунктове със прилежащи страни. Населението се приканва да сътрудничи напълно на силите за сигурност. Египетските сили за сигурност се борят от години с протест на Ислямска страна в провинция Северен Синай, лишил живота на стотици бойци и служители на реда. През последната година екстремистите започнаха да атакуват и цивилни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР