Effie България приема заявки за участие в своето четиринадесето издание. Комуникационната кампания ...

Effie България приема заявки за участие в своето четиринадесето издание. Комуникационната кампания

Effie Awards България ще отличи най-ефективните кампании за 2021 година |

Effie България приема заявки за присъединяване в своето четиринадесето издание. Комуникационната акция на състезанието тази година прави мощно усещане, като слага на фокус цената на наградите Effie за сектора и акцентира интернационалния му темперамент и значение. Грандиозни марки от международна големина за първи път застават зад състезанието със своята иконична визия, наблягайки голямото значение на наградите Effie за цялата промишленост. Техният облик въплъщава концепцията за комуникационна успеваемост като директен резултат от взаимодействието на най-високо равнище сред маркетинг и реклама, клиент и организация.

През 2021 година в регламента са включени две нови специфични категории, предназначени за поръчки, представящи съответна бизнес обстановка или предизвикване. Категория „ Положителна смяна “ е отворена за присъединяване на акции на търговски марки и фирми, които предизвикват по-доброто посредством маркетинговите връзки. В тази категория могат да вземат участие всички интензивности на търговски фирми, при които се предизвикват общественозначими дела. В категория „ Малък бюджет “ могат да вземат участие акции, довели до непропорционално огромен бизнес резултат във връзка с изразходвания бюджет. Категорията позволява присъединяване както на местни компании и търговски марки, по този начин и на интернационалните фирми, чиито акции и маркетингови практики са довели до непропорционално огромен бизнес резултат във връзка с изразходвания бюджет.

Заявки се одобряват и в специфичната категория „ Маркетинг при настоящи обстоятелства “, предназначена за краткосрочни маркетингови връзки към съответни обстоятелства, както и изключителна маркетингова успеваемост в отговор на нетърговски фактори като непредвидени обществени, възпитани и други феномени. Най-ефективните маркетингови връзки за срока 1.01.2020 – 30.09.2021 година могат да се състезават в една от категориите на състезанието, които включват и категории „ Стоки “, „ Услуги “, „ Промоции “, „ Корпоративни връзки “, „ Социална, медийна, политическа “.

В Effie България 2021 могат да вземат участие както организации, по този начин и рекламодатели с комуникационни акции, основани за и осъществени в България. Ранният период за подаване на поръчки е 29 октомври 2021 година Конкурсът ще е отворен за присъединяване до 9 ноември 2021 г .

В помощ на участниците в състезанието беше извършен уебинар за писане на поръчки „ Как марката ви да блесне с Effie “, по време на който специалисти с опит като съдии в журито на Effie България споделиха своите най-важни препоръки за квалификация на сполучлива поръчка. Анастасия Томешкова (Директор Бизнес Трансформации, Brandworks / Publicis Groupe Bulgaria), Гергана Иванова (Управляващ сътрудник, The Smarts Group), доцент доктор Кристиян Постаджиян (Преподавател по реклама, Нов български университет), Марчела Абрашева (Регионален ръководещ шеф за Югоизточна Европа, Kantar), Силвия Костова (Началник ръководство „ Корпоративни връзки и маркетинг “, Пощенска банка) дадоха насоки за построяване на мощен бизнес кейс и дадоха отговор на въпроса " кои са най-често допусканите неточности при писане на поръчка ", както и " какви са спецификите на двете нови категории на Effie Awards България ". Запис от уебинара е оповестен.

Подробна информация за разпоредбите, периодите, таксите и документи за присъединяване в Effie България 2021 е оповестена на уеб страницата на състезанието.  

Наградите Effie България 2021 се организират с изключителната поддръжка на bTV Media Group - платинен спонсор, Coca-Cola Bulgaria и Vivacom – златни спонсори.

Предстоят още доста вести към Еffie Awards България 2021 – следете и.

Effie награждава най-ефективните маркетингови връзки – концепциите, които работят.

За EFFIE AWARDS

Effie е интернационално наложен стандарт за сполучливо комуникиран бранд. Повече от 50 години наградите се радват на самопризнание по едно и също време измежду рекламодатели и рекламни организации.

Като световен знак на сполучлива маркетингова връзка, Effie концентрира вниманието върху най-ефективните хрумвания и предизвиква диалог сред клиент и организация по отношение на методите за основаване на работеща реклама.

В България състезанието се провежда от Българската асоциация на комуникационните организации и се организира от 2007 година.
Той покрива всички комуникационни канали на българския пазар, с цел да отличи тези акции и маркетинговите практики, които са потвърдили оптималната успеваемост по измерими критерии.

Effie е записана марка на Effie Worldwide, Inc. и се употребява с лиценз от Асоциацията. Всички права са непокътнати.

За Българската асоциация на комуникационните организации

Българската асоциация на комуникационните организации (БАКА) е основана през 1995 година като самостоятелна, доброволна социална организация. Българската асоциация на комуникационните организации е основана като браншова организация, с цел да способства за одобряването на рекламната активност като значима и неотменна сфера в модерната пазарната стопанска система, за одобряване на позитивния имидж на рекламата измежду необятната общност и за просторно информиране на обществото във връзка с цялостната комуникационна тактика и политика на организацията и нейните членове.

Основните цели на Българската асоциация на комуникационните организации са: да развива и утвърждава високи професионални стандарти и професионална нравственос измежду членовете си без изключение, да пази професионалните ползи на членовете си пред обществеността, държавни и социални органи и други юридически лица, да се включи в интернационалния продан на информация сред асоциации и други организации със сходни цели и задания.

Източник: offnews.bg