Ефективността на руската стратегическа операция за унищожаване на важни цели

...
Ефективността на руската стратегическа операция за унищожаване на важни цели
Коментари Харесай

Ракети за тактически удари възпрепятствали руска операция за унищожаване на важни цели в Украйна

Ефективността на съветската стратегическа интервенция за заличаване на значими цели в Украйна евентуално е отслабена, защото Москва към този момент е изчерпала огромна част от подобаващите си ракети против тактически цели. Това декларира в " Туитър " английското министерство на защитата, представен от Факти.бг.

От октомври съветските войски нанасят удари против електропреносната мрежа на Украйна, най-вече с крилати ракети. Това е може би първият образец за устрема на Русия да приложи концепцията за стратегическа интервенция за заличаване на значими цели, която е основен детайл от възприетата от нея военна теория през последните години.

Според английското разузнаване Москва е предвиждала в стратегическата интервенция за заличаване на значими цели да се употребяват ракети с огромен обхват, с цел да бъде поразявана сериозна национална инфраструктура на врага, а не военните му сили, да бъде грохнал духът на популацията и в последна сметка да бъдат принудени водачите на вражеската страна да капитулират.

" Нейната успеваемост като тактика обаче евентуално е притъпена, тъй като Русия към този момент е изразходвала огромна част от подобаващите си ракети против тактически цели. Също по този начин, откакто Украйна сполучливо се активизира в продължение на девет месеца, материалното и психическото влияние от стратегическата интервенция за заличаване на значими цели вероятно е по-малко, в сравнение с в случай че беше приложена в началния интервал на война ", написа през днешния ден във всекидневната сводка.

Според английското разузнаване през последните три месеца съветските сили в Украйна евентуално значително са спрели да се разпростират като батальонни тактически групи поради дефекти в концепцията.

Днес съветският външен министър Сергей Лавров отбрани целенасочените удари, нанасяни от Русия против енергийни обекти в Украйна, показва ДПА.

" Тази инфраструктура поддържа бойния капацитет на украинските въоръжени сили и националистическите батальони ", сподели той, като акцентира, че съветските дейности в действителност са ориентирани към понижаване до най-малко на цивилните жертви.

Лавров упрекна НАТО и Съединени американски щати за сходни военни тактики в близкото минало. " Сравнете нервността, отприщила се в западните медии в този момент, със случилото се, когато Съединени американски щати бомбардираха Ирак ", съобщи той на конференция, като добави, че в някогашна Югославия силите на НАТО са бомбардирали централата на сръбската държавна телевизия в Белград на съображение, че тя е служила на вражеската военна агитация.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР