Ефективна система за проследяване и за предотвратяване на втори пик

...
Ефективна система за проследяване и за предотвратяване на втори пик
Коментари Харесай

МОТ: Ефективното тестване за коронавирус ще намали загубените работни часове

Ефективна система за следене и за попречване на втори пик на ковид освен ще избави човешки животи, само че и може да понижи броя на работните часове, изгубени поради заболяване с до 50%, сочи огромно световно изследване, представено от английския вестник The Guardian.
Международната организация на труда (MOT) съобщи, че ефикасното тестване и следене на инфектираните е от значително значение, в случай че работодателите желаят чиновниците да се върнат на работа и да останат здрави, предава организация Фокус.
МОТ, която е част от Организацията на обединените народи, основана в Женева, съобщи, че може да понижи загубите от работен час от към 14% в страните, които основават слаби системи за тестване и следене, до 7% в страни с „ максимален интензитет на тестване и следене “.
В деня преди Англия да вкара скица за тестване и следене за попречване на втори пик на вируса, МОТ съобщи, че е нужна ефикасна система или работодателите и служащите ще пропуснат огромна част от изгодата от завръщането на работа.
Ако служащите остават небрежни за заканите за здравето при завръщането на работа, това ще остави доста уязвими хора изключени и изложени на опасността от съкращения.
„ Създаването на условия за възобновяване на трудовия развой, гарантирайки правдивост и резистентност, значи да осигурим на хората и предприятията да проработят още веднъж допустимо най-бързо, в безвредни условия. Тестването и следенето могат да бъдат значима част от пакета от политики, в случай че желаеме да се борим със страха, да понижим риска и да накараме бързо да се раздвижат още веднъж нашите стопански системи и общества “, сподели генералният шеф на МОТ Гай Райдър.
Според МОТ " системата за тестване и следене понижава зависимостта от строги ограничения за ограничаване; предизвиква публичното доверие и по този метод предизвиква потреблението и поддържа заетостта и оказва помощ да се сведат до най-малко експлоатационните разстройства на работното място. "
От организацията прибавят още, че " тестването и следенето единствено по себе си може да сътвори нови работни места, даже и краткотрайни, които могат да бъдат ориентирани към младежи и други предпочитани групи. “
Страните с ефикасна стратегия за тестване и следене, като Южна Корея, са склонни да имат по-малка дълготрайност и суровост на ограниченията за блокиране, което понижава икономическата цена на тези ограничения, се споделя в изследването.
Коронавирусът погуби 500 000 работни места в Италия
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР