Ефектът от нулевото ДДС на брашното за държавния бюджет ще

...
Ефектът от нулевото ДДС на брашното за държавния бюджет ще
Коментари Харесай

Прие се 0% ДДС и за брашното – колко ще струва на бюджета

Ефектът от нулевото Данък добавена стойност на брашното за държавния бюджет ще е сред 8 и 10 млн. лева за половин година. Това уточни през вчерашния ден вечерта финансовият министър Асен Василев в коридорите на Народното събрание, представен от Българска телеграфна агенция. Нулевата ставка бе призната при второто четене в пленарната зала на актуализацията на държавния бюджет.

Вицепремиерът в оставка посочи, че нулевото Данък добавена стойност за брашното ще важи до юли следващата година. А от кое място могат да се вземат пари, с цел да се компенсира бюджета за средствата които няма да бъдат получени, би трябвало да се разиска в бюджетната комисия на Народното събрание.

Василев изясни, че по Закона за обществените финанси, Народното събрание няма по какъв начин да трансформира общото бюджетно салдото, тъй че поради понижения доход от Данък добавена стойност на брашното, ще би трябвало да се понижи отнякъде и разход.

При доста неподходящо икономическо развиване и доста висока инфлация от септември нататък, е допустимо част от заложените доходи да не бъдат осъществени, добави министърът на финансите в оставка.

Ако се види обаче, че приходите не се осъществят, допустимо е Министерството на финансите да стартира да постанова финансови ограничавания на другите министерства и ведомства, тъй че да имат по-малки предели от плануваното в бюджета, с цел да не се наруши бюджетното салдо.

Василев не чака през днешния ден да бъдат признати в пленарната зала още разноски, отвън тези, утвърдени към този момент от бюджетната комисия.

В проекторамката на обновения държавен бюджет, която би трябвало да бъде гласуван през днешния ден, заложените доходи, помощи и дарения са 34 112 529 300 лева, или със 760 000 000 лева повече от препоръчаните от държавното управление. Увеличението е в графата за Данък добавена стойност, гласувано от бюджетната комисия, сподели Асен Василев. Разходите са 21 171 354 700 лева, при в началото заложени 20 411 354 700 лв..
 Решено: минималната и оптималната пенсия се покачват от 1 юли - какъв брой стават
Решено: минималната и оптималната пенсия се покачват от 1 юли - какъв брой стават

Предвижда се от октомври да има ново нарастване на оптималната пенсия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР