Ефектът на преливането вкарва повече туристически пари в регионите2-процентно увеличение

...
Ефектът на преливането вкарва повече туристически пари в регионите2-процентно увеличение
Коментари Харесай

Airbnb носи ползи за местните общности

„ Ефектът на преливането ” вкарва повече туристически пари в районите

2-процентно нарастване на броя на отзивите в Airbnb за едно домакинство в даден квартал води до 3% растеж на заетостта

Туристическата промишленост се развива с цялостна мощ и намесата на мрежи като Airbnb може да докара до разгръщане на съпътстващите я промишлености, демонстрира ново изследване. За другите видове общности изгодите са разнообразни, открива още проучването.

Мохамад Рахман, създател на изследването и доцент по мениджмънт в школата по мениджмънт „ Кранърт ” в университета „ Пърдю ”, и докторантът Мохамед Алякооб са анализирали отзивите в Airbnb и Yelp наред с данни за заетостта от Бюрото по трудова статистика на Съединени американски щати за интервал от 10 години, с цел да дефинират въздействието на Airbnb върху локалните заведения за хранене в района на Ню Йорк.

Като цяло учените са открили, че 2-процентно нарастване на броя на отзивите в Airbnb за едно домакинство в даден квартал води до 3% растеж на заетостта и до 7% скок в посетителските мнения в Yelp за околните заведения за хранене. Това се равнява на към 1 милион $ спомагателна туристическа активност, споделят учените.
още по тематиката
Констатациите бяха оповестени онлайн като работен документ в Мрежата за проучвания в областта на обществените науки. Той занапред би трябвало да получи рецензии от откривателите от региона на обществените науки.

Все отново проучването бе показано и на две водещи конференции за разбори на данни: симпозиум за статистическите провокации в региона на електронната търговия и симпозиум за проучванията в региона на платформените тактики.

Резултатите допускат, че гостите, привлечени посредством Airbnb, по принцип харчат парите си на локално равнище, а не просто търсят на ниска цена настаняване, пътувайки до по-традиционни туристически дестинации, споделя Рахман. Той назовава това „ резултат на преливането “.Въпросният резултат обаче не е следен във всички вероятни ситуации; става известно, че в кварталите, където 50% или повече от жителите са афроамериканци или от испански генезис, откритите трендове не важат.

Учените допускат, че туристите не се усещат удобно да отсядат в „ малцинствени ” квартали – заобикалят да се разхождат, да излизат, да вечерят в заведения и надлежно да харчат парите си в квартала. Едва ли става дума за расизъм, споделят откривателите – по-скоро е въпрос на дадени желания, само че какви – следва да се изследва.

Изследователският екип е употребявал уеб „ паяци ” и комплицирани логаритми за събиране и разбор на данни в интервала от 2005 до 2015 година, в това число над 3,5 милиона рецензии в Yelp. Изследвани са заведения в Ню Йорк и още 5 града в Съединени американски щати – Остин в Тексас, Чикаго, Лос Анжелис и Сан Франциско.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР