Едва пораснали, започва да ни мъчи фактът, че остаряването ни

...
Едва пораснали, започва да ни мъчи фактът, че остаряването ни
Коментари Харесай

Учени спряха процеса на стареене в човешки клетки


Едва пораснали, стартира да ни мъчи фактът, че остаряването ни е неизбежно. Какви ли не легенди и митове съществуват за реализиране на дългоденствие, битка за безконечна младост и средства, с които да го реализираме. От подобен темперамент са ваните с мляко на Клеопатра, евентуално вампирските истории, приказките за жива вода и лековити неповторими цветя билки...

В митологиите съществуват облици на мъдреци, светли и полубогове, които са живели стотици години...

Модерното човечество е спечелило не една борба по пътя си към извоюването на повече младост. Факт обаче е, че остаряването, без значение дали го одобряваме или не, остава неизбежно.

Е, учените, като че ли реализирана прогрес, който би могъл да даде добър резултат за прекъсване на процеса.

Група откриватели съумяха да извърнат процеса на остаряване в остарели човешки кафези, посредством въвеждането на характерна молекула до митохондриите им. Митохондрията е характерна конструкция в клетката, която генерира сила. Това деяние е спряло процеса на загуба на функционалностите на клетките и пораждане на нарушавания, касаещи деленето им. Де факто дегенеративните процеси в организма настъпват, когато наличните кафези спрат да се разделят и не могат да бъдат сменени от млади здрави кафези.

Според учените това достижение може да даде началото на пътя за реализиране на безконечна младост.

Научната общественост към момента не е изцяло наясно за какво клетките губят качествата си да се възпроизвеждат с остаряването.

Уврежданията на ДНК, поради възпалителни процеси, както и увреждането на молекулите, които защищават теломерите, са част от догатките. Хипотетичен спусък на остаряването е евентуално загубата на способността избрани гени да се включват и изключват в верния миг на вярното място.

Свързани публикации.. Болест на Алцхаймер - поради митохондриален проблем 0 Рискът от развиване на рак зависи от дължината на теломерите на левкоцитите 0 Остаряването не зависи единствено от годините 0

В публикация на сп. Aging е разказан методът, по който е въведен водороден сулфид непосредствено в митоходрията. В резултат старите кафези са възвърнали способността си да се разделят, присъща за по-младите. Водородният сулфит е съединяване, което издава характерна миризма на развалено яйце. Във високи дози е рисков, само че е потвърдено, че може да бъде потребен при ниски дози.

Изследователите допускат, че съществуването на тази молекула в митохондриите може да повлияе редица фактори, протеини, които са основни за активирането или деактивирането на

гените в отговор на измененията на околната среда. Известни са към 300 такива протеини, като с остаряването техният брой понижава. Водородният сулфид покачва количеството на два снаждащи фактора, свързани с остаряването, което и лимитира този механизъм.

Учените се надяват, че употребявайки този или сходен молекулярен инструмент ще помогне за елиминиране на остаряването при хората и надлежно постигането на нескончаем живот. Това значи и че ще отпаднат обвързваните с остаряването болести.

Все още постигането на безконечна младост е зад хоризонта, само че проучването на всички механизми, водещи до остаряването, евентуално ще го направи по-леко, споделят от екипа.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР