Едва на 41-годишна възраст почина дизайнерът Върджил Абло и модният

...
Едва на 41-годишна възраст почина дизайнерът Върджил Абло и модният
Коментари Харесай

Светът на модата потъна в скръб: Върджил Абло почина на 41 г...

Едва на 41-годишна възраст умря дизайнерът Върджил Абло и стилният подиум ужасно опустя. Ще липсва истинският му почерк, пристрастеността и мащабът, с които подхождаше към модата, визията му за бъдещето й, пишат от eva.bg.

„ Комерсиалният връх не ми е забавен. Искам да отида по-далеч. Да основа лаборатория за хрумвания, изчерпателен център за мода, предмети и пространства с нов тип образователна стратегия и метод към познатото. Защото въпросът, който остава, е: по кое време нашето потомство ще сътвори нещо, което ще бъде полезност за идващите генерации? “

Това споделяше Върджил Абло, който стои зад емблематичния бранд Off-White. Дизайнерът постоянно е виждал подиума не просто като поле за фешън творения, а като място, на което могат да се раждат и разпростират нови хрумвания и светогледи.

Наричат го Джеф Кунс на стилния свят. Определят го като мъдрец, феномен, мастър на обществените мрежи и стрийтстайла. А той самият твърди, че не основава нищо ново. Просто... ви дава друга позиция за всичко добре познато.

Израства в Чикаго, в фамилията на емигранти от Гана и сходно на множеството деца на 90-те кара скейтборд, увлича се по хип-хопа и рокендрола (някъде тогава стартира да опитва и с диджейския пулт, който и до през днешния ден не изоставя).

„ Живеех в американската фантазия и си мислех, че всичко е прелестно, единствено тъй като не съм в някоя страна от третия свят – напомня си Абло. – Харесвах всичко в модерния за времето си начин на живот, дружах с бунтари и бях толкоз лековерен и нехаен, че даже оставих татко ми да избере компетентност в университета – инженерство. Учех и пусках музика в свободното си време, до момента в който на петата година не попаднах на курс по история на изкуството. И това промени безусловно всичко. “ Повече за живота му може да прочетете тук.

Върджил Абло умря след няколкогодишна борба с рака. Да го изпратим с овации!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР