Едва ли има нещо по-депресиращо от гледката на изоставена сграда.

...
Едва ли има нещо по-депресиращо от гледката на изоставена сграда.
Коментари Харесай

Пет ужасяващи места

Едва ли има нещо по-депресиращо от гледката на изоставена постройка. По света има даже цели сходни градове. Не инцидентно ги назовават „ призрачни”. Част от парцелите обаче са и изоставени след дългогодишна употреба. Ето и пет от най-впечатляващите образци:

1. Хотел дел Салто (Колумбия)

Сградата е издигната в далечната 1923 година на едно от най-живописните места в Колумбия – до 132-метровия водопад Текуендама. Хотелът е визитка на лукса и притегля като магнит богаташи от целия свят. Мястото на хотела обаче се оказва извънредно неуместно. През 90-те години на предишния век влагата дотам просмуква стените на постройката, че тя на процедура става необитаема. Днес това е едно от най-популярните места за хората решили да сложат завършек на живота си и заради това се счита, че е населявано от духове.



2. Колманскоп (Намибия)

Това е цялостен град, ситуиран в Намибската пустиня. Построен е през предишния век. Мястото е известно с обстоятелството, че там се добиват 10% от количеството диаманти в международен мащаб. В резултат в града се строят едни от най-луксозните къщи. Краят на живот в това пустинно място идва откакто биват открити други места с повече находища на скъпоценни камъни. През 1956 година и последното семейство напуща селището.



3. Гунканджима (Япония)

Това е остров, ситуиран на 10 км от Нагасаки. Известен е още като „ Островът на бойните кораби “. Животът на острова поражда, защото на него са открити находища на въглища. По време на Втората международна война Гунканджима е трансфорат в трудов лагер, където затворените работят при доста неприятни условия. Мината е затворена през 70-те години на предишния век а с това се поставя и завършек на достъпа до острова. Гунканджима е още веднъж отворен за гости през 2000 година и е измежду екстравагантните туристически атракции на Япония.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР