Едва 50.5% от т.нар. милениали“ или поколението Y са лоялни

...
Едва 50.5% от т.нар. милениали“ или поколението Y са лоялни
Коментари Харесай

Милениалите не се трогват от марки

Едва 50.5% от така наречен „ милениали “ или поколението Y са лоялни към избрана марка, настояват множеството изследвания в тази област в последно време. Не е изненадващо, поради обстоятелството, че електронната търговия разшири избора им, посредством разнообразните принадлежности за съпоставяне и специфичните предложения на уебсайтовете, които се борят за вниманието им. Те не харчат парите си единствено за един бранд, а това слага предизвикването по какъв начин да им продаваме дейно, тъй че да се върнат още веднъж при нас.

Разберете по какъв начин споделят милениалите

Стандартна реклама със шеговит слоган несъмнено не работи тук. Факторът, значим за решението за покупка при милениалите, е персоналната рекомендация от околните или обществените докозателства, получени от връстниците им. Това е подредбата, в която това потомство избира да комуникира:
Съобщения в платформи като WhatsApp и Фейсбук MessengerИмейл (тук е доста значима темата)Социални медииТелефонни обажданияЛично взаимоотношение
Придържайте се към тази подчиненост, когато става въпрос за маркетинг, продажби и потребителско обслужване.

Предложете им помощ, вместо следващата продажба

Милениалите имат всички принадлежности и нужното време да вземат решение за покупката. Могат да проучват марката от глава до пети, да открият негативите му в обществените медии и блоговете и да не престават да съпоставят цените, даже когато към този момент са на място в магазина ви.

За да спечелите вниманието и лоялността им, се превърнете в потребен за тях запас. Милениалите няма да купят един артикул, просто тъй като е най-хубавият и най-евтиният. Бърз обзор в Гугъл може да потвърди тъкмо противоположното. Фокусирайте се върху това да научите потребителя си за какво това, което вие оферирате, е най-хубавата допустима алтернатива за тях. Погалете егото им. Говорете им за техните наболели проблеми и какво прави компанията, с цел да им помогне да ги позволи.

Включете прочувствения съставен елемент

Милениалите надълбоко се интересуват за повече неща, в сравнение с предходните генерации – стопанската система, правата на животните, екологията и куп други обществено значими дела. Обединете ги към нещо сходно, с цел да спечелите тяхната обвързаност. Можете да го извършите по следните два метода:
Сторителинг. Не се тормозете да излеете сърцето си. Споделете персонален проблем, който ви е засегнал. Дайте на марката си човешко лице, в което всеки консуматор да припознава самия себе си.Изберете идея. Очевидно, не би трябвало просто да избирате, в името на скока на продажбите. Да сте подправени би било убийствено за марката, а в случай че ви заловен, няма връщане обратно. Изберете нещо, от което в действителност се интересувате и мощно желаете да подкрепяте. Не забравяйте да споделяте с потребителите си и новости към идеята.
Бъдете транспарантни

Прозрачността на марката е доста по-важна за потребителите, в сравнение с си мислите. Голяма част от тях споделят, че ще работят по-лоялно към един бранд, в случай че той промотира безспорна бистрота.

Всички са изморени от реклами, които им оферират нещо брилянтно и даже се усещат преследвани от промоциите онлайн.

Много от майките на милениалите споделят, че нямат срещу да заплащат повече за изцяло транспарантен артикул.

А какво тъкмо влиза в условията за бистрота?
Компанията да даде цялостен лист с всички съставкиКомпанията да уточни свои документи и признанияКомпанията ясно да съобщи по какъв начин се създават и обработват продуктите ѝКомпанията да демонстрира лист с алергени
Да продавате на милениали е доста по-лесно, в сравнение с си мислите, в случай че сте способни да се докоснете до тяхното мислене и приемете претекстовете зад решенията им. Днес, с цел да рекламираш сполучливо и да спечелиш потребителския интерес, би трябвало да положиш повече старания.

Абдулахи Мохамед, създател на Oxygenmat; превод: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР