Едрите сапаревобански бизнесмени Николай Мертакчийски и съдружникът му Кирил Говедарски

...
Едрите сапаревобански бизнесмени Николай Мертакчийски и съдружникът му Кирил Говедарски
Коментари Харесай

Брутална кражба в Сапарева баня! Апаши задигнаха 20 бона, заключени в еднотонова каса

Едрите сапаревобански предприемачи Николай Мертакчийски и съдружникът му Кирил Говедарски олекнаха с 20 000 лева, откакто незнайни изнесоха касата от хотела им в курорта.

„ Кражбата е брутална. Обирджиите са влезнали през прозореца в кабинета ми. Това ме кара да мисля, че става въпрос за непосредствен човек. Прозорецът елементарно се отваря, той е от алуминиева дограма. Касата, която е 1 звук, е срязана тихо.

Никой от личния състав не е усетил, че има обир. Радвам се, че администраторката не е чула нищо и не е отишла към кабинета, тъй като това са хора, които за пари може и да убият човек. Много хора каним на посетители, имам някого мислено, само че не мога да посоча някого. На 24-то число даваме заплати. Това бяха парите за заплати на хората ни от трите хотела. Здраве да е, пари се изкарват. Дано полицията си свърши работата. Иначе откриха следи”, съобщи за „ Вяра” Николай Мертакчийски.

Мертакчийски и Говедарски оставили крупната сума в касата она 21 април, обирът е открит чак в понеделник. Вчера в хотела беше паднала бомба, нито имаше личен състав, нито се виждаха двамата съдружници, които като че ли бяха потънали вдън земя. Те са притежатели на две компании – „ Рилатурс хотелс” ООД и „ Сънидриймс”. С първата Мертакчийски и Говедарски се занимават с инсталиране, произвеждане, монтаж и употреба на мрежи и системи за реализиране на далекосъобщения посредством социална далекосъобщителна мрежа.

„ Сънидриймс” е за градеж, ремонт, обзавеждане на недвижими парцели, реализира и посредническа активност за продажба. Също по този начин създава алуминиева, пластмасова и други типове дограми, стъкларски услуги, търгува с щори, реализира таксиметрови услуги, бартерни покупко-продажби, счетоводни услуги и други

От няколко години Мертакчийски и Говедарски строят хотел в Паничище в местността Сухото езеро. Инвестицията е над 5 млн. лева Хотелът е благосъстоятелност на съветския вложител Алексей Мелханов. Освен това те стопанисват останалите хотели на Мелханов в комплекса- „ Магнолия”, „ Рилски езера” и „ Германея”. Алексей Мелханов влага над 100 млн. лева в Паничище и Сапарева баня и след това отдаде хотелите си чартърен.

С пари от Европа Николай Мертакчийски и Кирил Говерадски построиха туристическа база от дървени сглобяеми къщи в Сапарева баня, общо 3 от по 50 кв., намиращи се тъкмо под параклиса „ Рождество Богородично”. Парцелът е закупен от общината, без да оповестяват на каква цена. Цялата повърхност против „ Света Петка” до основния път за Паничище до местността Извора, над 15 дка, е благосъстоятелност на тъста на Говедарски – Тодор Попов – някогашен водач на Българска социалистическа партия.

Николай Мертакчийски е общински консултант в Общински съвет – Сапарева баня, по специалност той е готвач.

„ Най-вероятно това е дневният им оборот. И щом по този начин държат пари, очевидно не считат сумата за крупна”, разясняват хората в Сапарева баня.

Това е следващият удар на апаши в Сапарева баня, откакто незаконна група от Перник обра банкомат в курорта през зимата. Апашите бяха хванати след зрелищна акция на полицията. Извършителите Тодор Богданов, Кирил Митев и Красимир Йорданов съумяха да се укрият макар полицейската обсада и присъединяване на 250 служители на реда, жандармерия, вертолет, дронове. Веднага беше хванат Господин Динев, който подкрепил триото да се измъкне от Сапарева баня. В последна сметка всички бяха хванати.

Дали в този момент ще има щастлива развръзка и този случай, не ясно, защото не се знае тъкмо по кое време е осъществен обирът. В Сапарева баня се шушука, че в хотела няма камери.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР