Едностранно удължаваме срока на сертификата за преболедуване на COVID-19 от

...
Едностранно удължаваме срока на сертификата за преболедуване на COVID-19 от
Коментари Харесай

Едностранно удължаваме срока на сертификата за преболедуване до 1 година

Едностранно удължаваме периода на документа за преболедуване на COVID-19 от 6 месеца на 1 година. Това разгласи на конференция здравният министър Стойчо Кацаров.

В Европа този документ важи за 6 месеца. Удълженият период за преболедуване няма да важи в Европа, предизвести Стойчо Кацаров.

Проучихме дали е допустимо дали може да се удължи периода от 6 на 12 месеца на документа за преболедуване на COVID-19, уточни Кацаров.

Към момента са получени две мнения. В тях се показва, че единомислещо одобряват да се удължи срокът от 6 на 12 месеца.

Вероятно още през днешния ден ще бъде допълнена заповедта на министъра и документът за преболедуване ще е годен за период от 12 месеца, само че единствено в границите на страната.

Кацаров разясни, че издаваният след първа доза на двудозовите ваксини също ще се признава в границите на 1 месец, до момента в който се приключи цялостния цикъл на имунизация.

Поставянето на първа доза от двудозова ваксина ще обезпечава достъп до местата, изискващи зелен документ в границите на месец - до втората доза.

Дава се гратисен интервал без санкции за новите ограничения - до понеделник ще се издават единствено наставления при установени нарушавания.

Очаквайте детайлности...
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР