Едностранните действия на САЩ по изпитване на конвенционална крилата ракета

...
Едностранните действия на САЩ по изпитване на конвенционална крилата ракета
Коментари Харесай

Китай: Американският тест на крилата ракета ще възобнови надпреварата във въоръжаването

Едностранните дейности на Съединени американски щати по изпитване на стандартна крилата ракета със междинен обхват ще възобновят конкуренцията във въоръжаването, съобщи през днешния ден китайското държавно управление, което предизвести за заплаха от " ескалация на военните борби ", предадоха Франс прес и ТАСС.

" Извършеният в неделя край Калифорния тест " ще има тежки негативни последствия за районната и интернационалната сигурност ", сподели представителят на китайското външно министерство Гън Шуан, представен от Българска телеграфна агенция.

Ракетното тестване, осъществено по-малко от три седмици след отдръпването на Съединени американски щати от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват, " потвърждава, че същинската цел на американското евакуиране е била да се напредва безотговорно към създаването на ракета и да се води битка за едностранно военно предимство ", разяснява Гън.

Той предизвести, че " това ще докара до следващото обновяване на конкуренцията във въоръжаването и до ескалация на военните борби, което ще има тежки негативни последствия за районната и интернационална сигурност ".

Преди няколко часа Русия излезе с сходна остра реакция на американския ракетен тест.

Вчера Пентагонът разгласи, че е направил сполучливо тестване на стандартна крилата ракета с наземно базиране с обхват над 500 км. Това е първият сходен тест, откакто Съединени американски щати се отдръпнаха от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР