Едноместният прототип на летяща кола, разработена от Cartivator/SkyDrive(снимка: SkyDrive) Японският производител

...
Коментари Харесай

Suzuki и SkyDrive разработват летяща кола


Едноместният първообраз на летяща кола, създадена от Cartivator/SkyDrive
(снимка: SkyDrive)

Японският производител на eVTOL SkyDrive разгласи, че ще си партнира със Suzuki за създаване и пълномащабно произвеждане на „ стилен, двуместен електрически летящ автомобил”. Очаква се неговият дебют да е на Световното ревю в Осака през 2025 година

SkyDrive е водещият eVTOL план в Япония. Компанията-майка Cartivator е учредена с помощта на дребна инвестиция от Toyota. Техническият шеф Нобуо Киши пък се причисли към компанията, откакто заемаше „ висок пост” в Mitsubishi Aircraft Corporation. Ето, че в този момент и Suzuki идва на борда.

Анонсът на двете компании планува съдействие „ в области на бизнеса и технологиите, които включват софтуерна научноизследователска и развойна активност, обмисляне на индустриални и всеобщи индустриални системи, развиване на задграничните пазари с първичен фокус върху Индия и поощряване на напъните за реализиране на въглероден неутралитет”.
още по темата
SkyDrive има някои едноместни концепции за мултикоптер, само че към момента не е ясно върху какъв тъкмо летателен уред ще работи взаимно със Suzuki. Експерти допускат, че взаимната работа ще стъпи на SD-XX на SkyDrive. Това е коаксиален мултикоптер с 8 витла, със стъклена кабина.

Моделът е планиран да подвига оптимално тегло от 500 кг, да лети на оптималната височина от 500 метра, да развива оптималната скорост от 100 км/ч и да се движи 20-30 минути.

Машината в действителност ще дава отговор на категорията „ летяща кола”, защото предлага и режим на шофиране. На земята може да се движи със скорост 60 км/ч с пробег 20-30 км.

Предполага се, че тази взаимна работа на двете компании ще докара до краен резултат, който ще е забележим за Международното ревю в Осака през 2025 година

„ SkyDrive има за цел да стартира обслужване на въздушни таксита по време на Световното ревю 2025 в Осака, Япония, както и… в други райони на Япония”, гласи известието на двете компании.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР