ЕдногодишнатаМария, коятое с диагноза хиперинсулинова хипогликемия и от новородена е ...

ЕдногодишнатаМария, коятое с диагноза хиперинсулинова хипогликемия и от новородена е

Да помогнем на малката Мария, за която болницата е дом, а медиците - родители

ЕдногодишнатаМария, коятое с диагноза хиперинсулинова хипогликемия и от новородена е изоставена от родителите си и се отглежда от лекари в Националната кардиологична болница, още веднъж има потребност от помощ.

Бебето се нуждае от сензорни апаратчета, с които да се мери нейната кръвна захар и средства за медикаменти и храна.

 Помощ за 4-месечно кърмаче, оставено само на грижите на лекарите Виж още

Детето е родено в болничното заведение в Сливен. След слагането на диагнозата е превозено до болница " проф. д-р Иван Митев " в София. Оттам е настанено за продължителни грижи в педиатричното поделение на Националната кардиологична болница. През март медиците за първи път приканиха за поддръжка. Тогава над 100 души изпратиха средства, дрешки и памперси за Мария.

Сега макар че отново има потребност от сензорни апаратчета, защото се сменят на всеки 14 дни.

А момиченцето не престава да приема за собствен дом Националната кардиологична болница, а за своя майка-сестра Маркова, която към този момент година се грижи за Мария, заяви Нова телевизия.

" Ние всички сме привикнали с нея, както и тя с нас. Не може да я оставим да не празнува първия си рожден ден, тя се нуждае от грижи и от внимание. Всички бяхме доста щастливи, събрахме се, имаше торта, балони ", описа Ивелина Аврамова, която е здравна сестра.

Мария към този момент прави опити да върви и обикаля с проходилка коридорите на болничното заведение. " Общителна е, пробва се да имитира. Когато й пеем песнички тя се пробва да пее, да танцува ", сподели старшата сестра Ваня Маркова.

Ако желаете да помогнете на малкото момиченце, ето и сметката, по която можете да дарите за Мария:

НАЦИОНАЛНА КАРДИОЛОГИЧНА БОЛНИЦА ЕАД

град София

БАНКОВА СМЕТКА

IBAN номер: BG63 STSA 9300 0027 8279 65

BIC код: STSABGSF

Банка ДСК АД

Клон Разсадника

Източник: dir.bg