Еднодневна конференция на Google, със съвместното участие на Financial Times,

...
Еднодневна конференция на Google, със съвместното участие на Financial Times,
Коментари Харесай

darik.bg със специално участие в конференция на Google

Еднодневна конференция на Гугъл, със взаимното присъединяване на Financial Times, се организира в Лондон на 16 март. Аудио и видео редакторът на Георги Сарафов беше един от участниците в събитието. Темата на международния конгрес е за новините в цифровата епоха. Заедно с представителя на България Георги, е имало участници от Обединеното кралство, Съединени американски щати, Германия, Австрия, Ирландия, Хърватия, Австрия.

По време на събитието Гугъл показа своя нов план - изкуствен интелект в областта на публицистиката. От компанията обаче са побързали да успокоят, че няма по какъв начин AI да замести публицистите и че би трябвало безусловно да има човешка интервенция.

Георги Сарафов е споделил за плана на, на който е създател -, с които екипът ни желае да доближи до по-голяма публика. Както и за бъдещата концепция да се превеждат на британски език авторските публикации в уеб страницата.



Изводите от събитието са:
Качеството на публицистиката би трябвало да е водещо;Не би трябвало да се разчита толкоз доста на подготвени модели, схеми, които хората просто да употребяват за достъп до информация;Да се изобличават подправените новини;Автентичност би трябвало да има, да се чува гласът на публицистите.


Кадър от събитието. Снимка: darik.bg

Сарафов показа още в “Дарик кафе ”, че на форума е имало доста мощно английско наличие, имало е представители на BBC и CNN. Колегата ни се е срещнал и с директорката на Гугъл News за Европа, която е родом от Германия.

Очаквайте скоро още разкази, фотоси и видеа от Георги Сарафов. Следете.



Георги Сарафов. Снимка: Дарик радио
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР