Едночасова стачка подготвят социалните работници от 35 дирекции за Социално

...
Едночасова стачка подготвят социалните работници от 35 дирекции за Социално
Коментари Харесай

Социални работници излизат на протест на 27 ноември

Едночасова стачка приготвят обществените служащи от 35 дирекции за „ Социално подкрепяне " в цялата страна. Тя ще бъде на 27 ноември. Служителите във Велико Търново също ще спрат работа, а настояванията им са за 40 % нарастване на заплатите.

Теодора Иванова е обществен служащ във Велико Търново от 30 години. Казва, че обича специалността си и не желае да се откаже от нея, макар тежките условия и ниската заплата.
Теодора Иванова, обществен служащ в Дирекция " Социално подкрепяне " - В. Търново: На доста държавни управления станахме недолюбените деца. Много обещания, доста самообладание от наша страна. Просто нищо не се взема решение и по тази причина одобряваме тази последна мярка. Затова си разрешаваме и да не излизаме на улицата да не прекъсваме работа, тъй като това ще бъде доста зле за жителите, които ще търсят помощ от нас.
Стартовата заплата, с която един млад висшист постъпва в обществената работа, е 650 лв., която с удръжките се приближава до минималната за страната. Затова има и дефицит на фрагменти. Средната възраст на обществените служащи във Велико Търново е 50 години.
Василка Йорданова, ръководител на синдикалната секция на КТ " Подкрепа " в Дирекция " Социално подполагане " - В. Търново: Младите хора не се задържат тук. От 10 години не са назначавани всеобщо обществени служащи, тъй като работата не е атрактивна, за възнаграждението към този момент няма какво да кажа.
Социалните служащи се надяват заплатите им да бъдат увеличени преди гласуването на бюджета за идната година. Ако това не се случи, са склонни да подхващат и ефикасни протестни дейности.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР