Едно разтърсващо писмо, една история, която ужасява, бе споделена от

...
Едно разтърсващо писмо, една история, която ужасява, бе споделена от
Коментари Харесай

Българин с COVID-19 мина през ада в Испания и разказа за ужаса в болниците там

Едно разтърсващо писмо, една история, която ужасява, бе споделена от млад благоевградчанин, гастарбайтер в Испания, инфектиран с ковид. Той описа за неволите, през които е минал, борейки болестта.

С 39 градуса температура на ръба на силите Методи Г. е бил разиграван от болница в болница, след което изпратен у дома да се лекува с парацетамол. Лекарите отхвърлят помощ, лечебните заведения са цялостни... и Методи се лекува самичък с Божията помощ, написа struma.com, от където разпространиха писмото му.

Публикуваме думите му без редакторска интервенция намеса:

Добър вечер,

Изпращам Ви моята история от болница в Испания Казвам се Методи Г. на 38 години от Благоевград. От известно време пребивавам в Испания и съм с позитивен тест на Коронавирус в нелеко положение.

Преди повече от седмица започнаха първите ми признаци като лека тресчица и суха кашлица. Обаждах се на предоставените телефони по отношение на вируса и от там единствено куп въпроси по какъв начин се усещам и упътване да стартира приемане на парацетамол на всеки шест часа и да изчакам скорошно позвъняване, което по този начин и не получих.

След няколко дни признаците ми се усилиха като суха кашлица, огромна болежка в крайниците и гърдите, температура сред 38-39 градуса, огромна изнемощялост, диария и никакъв вкус.

Отново се свързах на дежурните номера и потърсих помощ, която след хиляди въпроси ми беше отказана и бях ориентиран да отида в болничното заведение, макар експлицитните наредби да не се посещава персонален лекар или болнично заведение.

Нямах избор и поради влошеното ми положение взех решение да посетя една от лечебните заведения, в която мога да употребявам здравната си застраховка MAFRE, която започнах да заплащам преди месец.

Когато дойдох в болничното заведение обясних защо съм пристигнал и какво ми беше казано от лицето, с което разговарях на дежурния телефон. На рецепцията здравно лице стартира да ми крещи да седнал съм на разстояние, което съблюдавах към този момент и ме попита кое равнище на Коронавирус съм?

Погледнах го и му отвърнах 10 равнище но на електронна игра, що за въпрос е това аз да не съм лекар. Попълних дадения формуляр за приемане и по-късно очакване бях признат в изолирана стая, с цел да ми бъдат взети проби.

Направиха ми фотография на гърдите, мериха ми кръвното налягане, две кръвни проби ми взеха и други прегледи в продължение на 3-4 часа. При визитата на доктора ми сподели, че би трябвало да бъда признат и огромна опция е да съм с позитивен тест, по тази причина би трябвало да остана от 14 до 21 дни, само че защото застраховката ми е почнала от един месец не покрива лекуването на Коронавирус и би трябвало да плащам.

Не знам по какъв начин се изчисляваше какво ми покрива застраховката и какво лекуване поема, само че оптималната вноска беше от 55 евро, а моят проект беше вторият, с вноска в размер от 48 евро.

Докторът ми изясни, че такава е политиката и нищо не може да се направи и ме насочи да отида в другата болница, където със здравните ми осигуровки ще ме одобряват, в случай че не желая да плащам 150 евро дневно. Подаде ми всичките проби и проучвания и им сподели да им ги предам и те незабавно ще ме одобряват.

При идването ми във втората болница на рецепцията дадох всичките си листа, застрахователен номер и документи, след което попълних формуляр в очакване неотложно да ме одобряват, само че напълно ненадейно се започнаха несъответстващите решения да мина в продължение на пет часа безусловно същите проучвания които направих в същия ден и им ги дадох. Явно нямаше връзка.

Всичко ставаше доста постепенно, тъй като болничното заведение беше претъпкана с кревати в коридорите и доста чакащи за обзор. Когато прекосих всичко ме одобри доктор и ми сподели, че не мога да бъда признат, тъй като е цялостно и аз съм млад.

Указанията му бяха да се прибера у дома и да стартира приемането на доста течности и парацетамол на всеки шест часа. Да изчакам резултатите, които ще бъдат подготвени не повече от 48 часа. Каза ми и в случай че продължи тежкото ми положение да потърся помощ в първата болница да бъде признат там.

Не ми дадоха огромен избор и след три ужасни дни в очакване на резултатите от две лечебни заведения те към момента не бяха подготвени. Когато се обадих след 72 часа не 48 часа ми споделиха да не отегчавам а когато са подготвени ще ми ги изпратят защото имат доста хора чакащи като мен.

След позитивните резултати и влошаващи се признаци взех решение да бъда признат в първата болница в не положително положение.

Никой и до в този момент не ме попита с кой съм имал достъп, с кой съм контактувал, пребивавам и прочие.

Испания е изпуснала контрола върху Коронавируса в големи размери и царува цялостно безхаберие. Това е моята история.

Изпращам ви фотоси от болничното легло и поисквам на всички доста здраве, сили и самообладание! ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР