Едно от събитията, който се организира и с подкрепата на

...
Едно от събитията, който се организира и с подкрепата на
Коментари Харесай

Започнаха тържествата по случай 145-ата годишнина от Шипченската епопея

Едно от събитията, който се провежда и с поддръжката на Областната администрация в Русе, е провеждането на виртуална историческа галерия.

Експозицията съдържа близо 100 графики, рисунки и илюстрации от фонда на габровската районна библиотека „ Априлов – Палаузов “. Повечето от материалите не са познати за необятната общност. Сред тях са някои от най-запомнящите се моменти от далечното ни минало и пътя към свободата. Онлайн посетителите ще могат да видят първия церемониал на българското опълчение, подиуми от подписването на примирието в Одрин, картини от самите боеве, както и портрети на по-голяма част от пълководците. Дигиталната галерия може да бъде посетена на следния уеб адрес:.

„ Приветствам начинанието и изрично поддържам всяка сходна самодейност. Миналото би трябвало да се помни, историята не би трябвало да се не помни, а още по-малко да се изопачава “, разяснява регионалният шеф Анатоли Станев. Tой е безапелационен, че водещ приоритет за него и екипа му ще продължи да бъде съхраняването и предаването на българската памет.

Инициативата е проведена от Регионалната библиотека в Габрово и се организира напълно със съдействието на тамошната Областна администрация.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР