Едно от първите неща, които новото турско правителство ще направи,

...
Едно от първите неща, които новото турско правителство ще направи,
Коментари Харесай

Ердоган с ключово решение. Изненадващ ход

Едно от първите неща, които новото турско държавно управление ще направи, е да укрепи фамилията, като го отбрани от " отклоняващи се от нормата трендове ", съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, като добави, че за тази цел държавното управление ще внесе конституционни промени, оповестява в. " Хюриет дейли нюз ", представено от Българска телеграфна агенция

Новият кабинет на Турция  беше призован на съвещание нощес под управлението на президента Ердоган, с цел да разиска актуалната икономическа обстановка и политически въпроси и стъпките които ще бъдат подхванати в идния интервал.
-->
" Обърнете внимание на тези две думи: непоклатимост и доверие. Ние ще изградим " Века на Турция " със непоклатимост и доверие ", съобщи турският президент на медиен брифинг след съвещанието. " Аз споделям още едно нещо: Ние ще предприемем всички стъпки, в това число учредяване на Банка за фамилията и младежта, с цел да защитим фамилията като гръбначен дирек на нашето общество срещу отклоняващи се от нормата трендове ", добави той.

Ердоган сподели още, че следва внасяне на предложение за конституционни промени в Народното събрание, което неговата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) е изготвила преди изборите. Предложението на ПСР се отнася до смяна в член 41, с цел да се предефинира съставът на фамилията, като се подчертае, че то е резултат от брак сред мъж и жена, с цел да се избегнат бъдещи опити за разрешаване на еднополови бракове в Турция, показва изданието.

ПСР и главният й политически съдружник - Партията на националистическото деяние (ПНД), получиха 323 места в Народното събрание след изборите на 14 май. Те се нуждаят от още минимум 40 гласа, с цел да свикат референдум по отношение на конституционните промени. 

Ердоган също по този начин изброи целите на неговото държавно управление в решаването на проблемите в засегнатите от земетресенията региони, в това число градеж на нови непрекъснати жилища, понижаване на инфлацията, решаване на икономическите проблеми и продължение на вложенията в опазването на здравето и образованието.

Целта да бъдем една от първите 10 стопански системи в света изисква да работим и произвеждаме повече ", сподели още Ердоган, като акцентира, че членовете на новото му държавно управление имат нужните квалификации да бъдат сред архитектите на " Века на Турция ", като в същото време призна, че работата на кабинета няма да е лесна.

Припомняйки, че лечението на раните от февруарските трусове ще продължи да бъде преди всичко в дневния ред на държавното управление и че в границите на една година ще бъдат предоставени 319 000 жилища на потърпевшите от земетресенията, Ердоган сподели: " Ще създадем по този начин, че нашите градове в зоната на земетресенията да бъдат по-живи от преди в икономическо, комерсиално, обществено и културно отношение ".

Източник: БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР