Едно от основните неща, които правят изкуственият интелект (AI) толкова

...
Едно от основните неща, които правят изкуственият интелект (AI) толкова
Коментари Харесай

Европейският парламент разглежда ролята на изкуствения интелект в геополитиката -

Едно от главните неща, които вършат изкуственият разсъдък (AI) толкоз значим за развиването ни е, че обгръща всеки един аспект, в който има огромен поток от информация. Геополитиката не прави изключение, изключително в подтекста на войната в Украйна, която бушува към този момент повече от четири месеца. Тя служи за катализатор на редица процеси в Европа, които да засилят ролята на Стария континент при решаването на сходни рецесии. А за какво не и за предварителната защита на бъдещи такива – нещо, което в други браншове AI прави към този момент на ежедневна база.

„ Изкуственият разсъдък и следствията в геополитиката “ е тематиката на годишната конференция на. Тя се организира на регулярна база от 2016 година насам, която среща водещи специалисти от света на технологиите, които разискват развиването на бранша. Евродепутатката Ева Майдел ще се включи като хазаин, както и като един от хората в Европейския съюз, които пишат първата в света законодателна рамка за изкуствения разсъдък. Събитието ще се организира на 28 юни (вторник) следобяд.



Сред главните гост-лектори е Ерик Шмид, който беше дълготраен основен изпълнителен шеф на софтуерния колос Гугъл. Компанията е измежду водачите в създаването на AI решения. Покрай нея, в интервала 2019-2021 година той оглави и специфичната Национална комисия за изкуствен интелект на Съединени американски щати, като нейните цели бяха да поучава президента на страната за развиването на новаторската технология.



Второто огромно име, което ще вземе присъединяване е Гари Каспаров. Бивш международен първенец по шахмат, който през последните години се посвещава на тематиката за AI и евентуалното размиване на границата сред индивида и машината. Каспаров сега е дипломат на компанията, профилирана в киберсигурност, Avast.

Останалите посетители на Regulation4Innovation са Гьорг Ролман, началник на звеното за AI в Siemens Energy, Грег Алън, шеф в плана за ръководство на AI към Центъра за стратегически и интернационалните проучвания (CSIS) и други Евродепутатката Ева Майдел ще се включи като хазаин, както и като един от хората, които се занимават напъните на Европейския съюз в построяването на регулации за изкуствения разсъдък. Следете OFFNews и очаквайте преглед на събитието.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР