Едно от най-зрелищните събития от света на смесените бойни изкуства

...
Едно от най-зрелищните събития от света на смесените бойни изкуства
Коментари Харесай

Две титли останаха в България след края на SFC6: Warrior Honour

Едно от най-зрелищните събития от света на смесените бойни изкуства у нас SFC6: Warrior Honour приключи и не остави феновете на спорта разочаровани. Бойната церемония вечер даде на феновете 12 професионални борби изпълнени със заряд и страхотни осъществявания. В три от тези борби бе заложена и купа, а в края на вечерта две от трите оценки останаха в България.

В главната борба за вечерта Антон Петров (21-5) се наложи изрично над англичанина Лиъм Макгрендълс посредством 3:0 съдийски гласа (29:28, 29:28, 29:28) и по този метод завоюва купата на SFC в полусредна категория (до 67кг.) в жанр муай-тай.

Доста по-опитният българин стартира срещата очевидно спокоен и още в началните секунди на първия рунд подкоси съперника си с лоу кик (нисък удар с крак) и младият британец се оказа на земята. Секунди по-късно последва същият сюжети - нов лоу кик и ново проваляне за Макгрендълс. До края на първата част си пролича опитът на Петров и той контролираше обстановката.

В началото на втория рунд британецът на пръв взор излезе по-агресивен, само че родният спортист се защитаваше добре и в заключителните секунди на рунда тотално доминираше над своя конкурент. Третата заключителна част Антон започва със свирепи офанзиви и съумя да нарани Макгрендълс, който по този начин и не съумя да откри ключа към триумфа против опитния българин.

Във втората борба от главната бойна карта Дани Илиев (7-2) се изправи против много по-опитният представител на холандската школа "Mike's Jym " Джузепе Де Доменико (30-4) в борба за купата на SFC в междинна категория (до 84 кг.) в жанр K1. На пръв взор оспорваната среща сред двамата приключи с изрично съдийско решение в интерес на българина - 3:0 гласа (30-27, 30-27, 29-28).

През първата част двамата кикбоксьори започнаха относително внимателно и равностойно. Размени имаше, само че без съществени пострадвания. Все отново Илиев на пръв взор беше по-агресивният войник. Втората част стартира по същия метод, само че по средата на рунда Дани съумя да пласира няколко мощни кика (удари с крак) в тялото на съперника си, което най-вероятно му завоюва и цялата част. Третият и финален рунд стартира с много по-активна игра от страна на Де Доменико, който по-настъпателно търсеше опция да пласира някой различен удар, само че Илиев се защитаваше добре и с течение на времето даже взе превъзходство, и в заключителните секунди на рунда даже пласира няколко положителни попадения.

В третата борба за купа Сергей Александров (18-5) не съумя да отмъкне трофея от ръцете на различен представител на "Mike's Jym " - Чико Куаси (27-3), който е първенец на SFC в категория до 75 кг в жанр К1. Холандецът завоюва след механически нокаут във втория рунд.
Сергей стартира извънредно добре дуела и съумя да прати Куаси в нокдаун още след минута игрово време, само че в следствие не съумя да го приключи. Изглежда българинът изхаби доста сила в преследването на съперника си и в заключителните секунди на първата част Куаси, на свои ред, изпрати Александров в нокдаун след удар с коляно. Българинът колкото да съумя да се изправи на крайници, само че гонгът беше с него, защото с изправянето му се чу сигнала за завършек на първата част.

Видимо отпаднал след тежкия нокдаун, Александров стартира по-пасивно втория рунд и Куаси диктуваше темпото. В средата на рунда холандецът пласира злокобно ляво кроше в брадичката на Александров и го прати в нов нокдаун. Българинът едвам събра сили, с цел да се изправи и бе подготвен да продължи срещата, само че от неговия ъгъл взеха решение да хвърлят бялата забрадка, с цел да предпазят Александров от ненужни контузии.

Резултати от всички останали срещи:

Даниел Златков - Атанас Михайлов (Победа с ТКО за Златков, 2 рунд, 84 кг)

Живко Стоименов - Фалко Нето Лопес (Победа с КО за Стоименов, 1 рунд, 79 кг)

Никол Щол - Кристина Стелиу (Победа с ТКО за Щол, 2 рунд, 56 кг)

Владислав Генов - Мики Милър (Победа посредством събмишън за Генов, 1 рунд, 73 кг)

Антонио Грозев - Войслав Яничевич (Победа с ТКО за Яничевич, 1 рунд, 84 кг)

Нури Хабилов - Марко Гучу (Победа посредством събмишън за Гучу, 1 рунд, 70 кг)

Георги Георгиев - Калоян Колев (Победа посредством събмишън за Колев, 1 рунд, 93 кг)

Борислав Трайков - Атанас Запрянов (Победа за Запрянов с ТКО, 1 рунд, 90 кг)

Симеон Мичев - Константинос Делис (Победа посредством събмишън за Делис, 1 рунд, 70 кг)

*Събмишън - захват за отричане
*ТКО - механически нокаут
*КО - нокаут
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР