Едно от най-зрелищните събития от света на смесените бойни изкуства

Едно от най-зрелищните събития от света на смесените бойни изкуства ...

Две титли останаха в България след края на SFC6: Warrior Honour.


Едно от най-зрелищните събития от света на смесените бойни изкуства у нас SFC6: Warrior Honour завърши и не остави почитателите на спорта разочаровани. Бойната гала вечер предостави на зрителите 12 професионални битки изпълнени със заряд и страхотни изпълнения. В три от тези битки бе заложена и титла, а в края на вечерта две от трите отличия останаха в България.

В основната битка за вечерта Антон Петров (21-5) се наложи категорично над англичанина Лиъм Макгрендълс чрез 3:0 съдийски гласа (29:28, 29:28, 29:28) и по този начин спечели титлата на SFC в полусредна категория (до 67кг.) в стил муай-тай.

Доста по-опитният българин започна срещата видимо спокоен и още в началните секунди на първия рунд подкоси опонента си с лоу кик (нисък удар с крак) и младият британец се оказа на земята. Секунди след това последва същият сценарии - нов лоу кик и ново падение за Макгрендълс. До края на първата част си пролича опитът на Петров и той контролираше ситуацията. 

В началото на втория рунд британецът на пръв поглед излезе по-агресивен, но родният атлет се защитаваше добре и в заключителните секунди на рунда тотално доминираше над своя опонент. Третата заключителна част Антон стартира със свирепи атаки и успя да нарани Макгрендълс, който така и не съумя да намери ключа към успеха срещу опитния българин. 

Във втората битка от основната бойна карта Дани Илиев (7-2) се изправи срещу доста по-опитният представител на холандската школа "Mike's Jym" Джузепе Де Доменико (30-4) в битка за титлата на SFC в средна категория (до 84 кг.) в стил K1. На пръв поглед оспорваната среща между двамата завърши с категорично съдийско решение в полза на българина - 3:0 гласа (30-27, 30-27, 29-28).

През първата част двамата кикбоксьори започнаха сравнително предпазливо и равностойно. Размени имаше, но без сериозни наранявания. Все пак Илиев на пръв поглед беше по-агресивният боец.  Втората част започна по същия начин, но по средата на рунда Дани успя да пласира няколко мощни кика (удари с крак) в тялото на опонента си, което най-вероятно му спечели и цялата част. Третият и заключителен рунд започна с доста по-активна игра от страна на Де Доменико, който по-настъпателно търсеше възможност да пласира някой друг удар, но Илиев се защитаваше добре и с течение на времето дори взе надмощие, и в заключителните секунди на рунда дори пласира няколко добри попадения.

В третата битка за титла Сергей Александров (18-5) не успя да отмъкне трофея от ръцете на друг представител на "Mike's Jym" - Чико Куаси (27-3), който е шампион на SFC в категория до 75 килограма в стил К1. Холандецът спечели след технически нокаут във втория рунд.
Сергей започна изключително добре двубоя и съумя да прати Куаси в нокдаун още след минута игрово време, но в последствие не успя да го завърши. Изглежда българинът изхаби много енергия в преследването на опонента си и в заключителните секунди на първата част Куаси, на свои ред, изпрати Александров в нокдаун след удар с коляно. Българинът едвам успя да се изправи на крака, но гонгът беше с него, тъй като с изправянето му се чу сигнала за край на първата част. 

Видимо изтощен след тежкия нокдаун, Александров започна по-пасивно втория рунд и Куаси диктуваше темпото. В средата на рунда холандецът пласира зловещо ляво кроше в брадичката на Александров и го прати в нов нокдаун. Българинът едва събра сили, за да се изправи и бе готов да продължи срещата, но от неговия ъгъл решиха да хвърлят бялата кърпа, за да предпазят Александров от ненужни травми.

Резултати от всички останали срещи:

Даниел Златков - Атанас Михайлов       (Победа с ТКО за Златков, 2 рунд, 84 кг)

Живко Стоименов - Фалко Нето Лопес  (Победа с КО за Стоименов, 1 рунд, 79 кг)

Никол Щол - Кристина Стелиу                  (Победа с ТКО за Щол, 2 рунд, 56 кг)

Владислав Генов - Мики Милър              (Победа чрез събмишън за Генов, 1 рунд, 73 кг)

Антонио Грозев - Войслав Яничевич      (Победа с ТКО за Яничевич, 1 рунд, 84 кг)

Нури Хабилов - Марко Гучу                       (Победа чрез събмишън за Гучу, 1 рунд, 70 кг)

Георги Георгиев - Калоян Колев              (Победа чрез събмишън за Колев, 1 рунд, 93 кг)

Борислав Трайков - Атанас Запрянов     (Победа за Запрянов с ТКО, 1 рунд, 90 кг)

Симеон Мичев - Константинос Делис    (Победа чрез събмишън за Делис, 1 рунд, 70 кг)

*Събмишън - захват за отказване
*ТКО - технически нокаут
*КО - нокаут

Източник: gong.bg