Едно от най-значимите спортни събития в България - турнирът от

...
Едно от най-значимите спортни събития в България - турнирът от
Коментари Харесай

Тенис турнирът Sofia Open 2022 ексклузивно в ефира на DIEMA XTRA

Едно от най-значимите спортни събития в България - шампионатът от сериите ATP 250 - Sofia Open – още веднъж ще бъде излъчено извънредно в телевизионните канали на Нова Броудкастинг Груп. Елитът на международния тенис ще дойде в България за седма поредна година, с цел да се бори за влиятелната купа в София сред 25 септември и 2 октомври.

Българските фенове могат да проследят всички срещи от главната скица на Sofia Open 2022, както и предшестващите квалификации, в програмата на премиум пакета DIEMA XTRA и онлайн в стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA.

„ Щастливи сме да потвърдим, че Нова Броудкастинг Груп ще даде опция на българските фенове да изпитат нови страсти със седмото издание на Sofia Open. С уредниците на най-големия тенис шампионат в България имаме чудесно партньорство и дългогодишна традиция в телевизионното отразяване на това значимо за България събитие. Като компания следваме стратегическия си приоритет да предлагаме най-хубавото спортно наличие и съм уверена, че спортният ни екип ще зарадва аудиторията още веднъж с качествена и атрактивна стратегия по време на Sofia Open 2022 “ - разяснява основният изпълнителен шеф на Нова Броудкастинг Груп Стефана Здравкова.

"Развълнувани сме и признателни, че Нова Броудкастинг Груп се включи още веднъж като спонсор, формален ефирен сътрудник за правата на територията на България и за осъществяване на продукция на международно равнище. Ценим високо тяхната дългогодишна връзка и трайната ангажираност с шампионата, която стартира през 2018 година и продължава с цялостна мощ през 2022 година за седмото издание на Sofia Open. Продължаващата поддръжка от Нова Броудкастинг Груп за шампионата от сериите ATP 250 дава късмет на почитателите на тениса да се насладят онлайн на тенис лъчение от международна класа пред телевизионните екрани по целия свят и да съпреживеят вълнуващите мигове от „ Арена Армеец “ - съобщи Кей Годкхинди, турнирен шеф на Sofia Open.

За изключителната класа на Sofia Open 2022 приказват имената на първите двама публично оповестени играчи. Двукратният първенец в София и настоящ №10 в света Яник Синер удостовери своето присъединяване. „ Sofia Open заема особено място в сърцето ми. Тук завоювах първата си ATP купа и я опазих през предходната година. Така че през 2022 година ще се опитам да направя хеттрик. Да се връщам в София постоянно ще бъде особено за мен “, съобщи Яник Синер в послание към българските почитатели.

Приказката за италианския суперталант към огромните триумфи на равнище ATP и към върховете на международния тенис започва в София през 2020 година Тогава Синер се трансформира в първият тенисист, роден през 2001 година, завоювал ATP купа. През предходната година се трансформира в най-младият първенец на шампионат от категория ATP 500. Завърна се в София и стана първият, защитил купата си на българска земя. През ноември 2021 година стана първият тенисист, роден след 2000 година, влезнал в топ 10 в света. Стана и най-младият, стигнал до 5 трофеи, след Новак Джокович през 2007 година Стабилните изяви на Синер не престават и през 2022 година Стигна два четвъртфинала на шампионати от „ Големия шлем “. Първо в Австралия, а по-късно и на „ Уимбълдън “, където изигра героичен петсетов мач с бъдещия първенец Джокович. След триумфа си в Умаг в края на юли към този момент има 6 ATP трофеи.

Участието си на Sofia Open 2022 удостовери и другият финалист от шампионата в българската столица през предходната година – Гаел Монфис. “С наслаждение се завръщам в София и се надявам тази година да стигна една крачка по-напред – до трофея “, съобщи френската звезда Монфис, добил известност като един от най-големите шоумени в актуалния тенис.

Тази година Гаел стана първенец в Аделаида, с което е собственик на 11 трофеи от шампионати на ATP.

Sofia Open се утвърди в календара на ATP като един от най-силните шампионати от категория 250. Доказателство са и имената на тенисисти, ставали първенци в София – настоящият №1 в света Данийл Медведев, огромната българска звезда и някогашен №3 в света Григор Димитров, някогашният №9 в света Роберто Баутиста-Агут и продължаващият своя напредък в ранглистата повторен победител на българска земя Яник Синер.

Билетите за Sofia Open 2022 са в продажба на Eventim.bg и в партньорската мрежа в цялата страна. До 28 август е годно особено промоционално предложение със съществено понижение от 20%.

Гледайте Sofia Open 2022 от 25 септември до 2 октомври в програмата на DIEMA XTRA, както и онлайн в стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР