Едно от най-вредните неща за кожата ни е слънчевото изгаряне.

...
Едно от най-вредните неща за кожата ни е слънчевото изгаряне.
Коментари Харесай

7 вълшебни билки, които помагат при слънчево изгаряне

Едно от най-вредните неща за кожата ни е слънчевото изгаряне. През лятотото обичаме да прекарваме от ден на ден време на открито, както и да посещаваме планински и морски курорти. Не постоянно се замисляме за мощните слънчеви лъчи и подценяваме слънцезащитата. В тези моментни кожата ни може да изгори и да ни аргументи доста болежка и дискомфорт. Ето и кои билки можем да използваме, с цел да излекуваме и облекчим кожата си:

Алое вера
Много слънцезащитни артикули съдържат алое в състава си. То интензивно хидратира, успокоява и регенерира кожата. Алоето освежава, изравнява тена и ни пази от слънцето. Гелът от листата на растението може да се нанесе непосредствено върху изгорялото място. За да имате още по-силно облекчаващо деяние, можете да извършите примес от алое вера, краставица и витамин Е, която да нанасяте няколко пъти дневно и по-късно да отмивате.

Розова вода
Розовата вода успокоява разнообразни кожни раздразнения и по тази причина е идеална при слънчево изгаряне. В летния сезон можете да държите шишенце в хладилника и да нанасяте розовата вода охладена. Тя ще успокои незабавно кожата и ще понижи болката и зачервяванията от изгарянето, оставяйки кожата мека и красива.
Зелен чай и мента
Ментата има охлаждащо и успокояващо кожата деяние, а таниновата киселина в зеления чай ще успокои болката. Можете да извършите запарка от двете билки, която да оставите да изстине в хладилника. Направете компреси, които да сложите върху изгорелите места.

Невен
Невенът е прочут при лекуването на рани и разнообразни кожни проблеми. При слънчеви изгаряния, билката ще понижи възпалението и ще помогне за бързото възобновяване на кожата. Може да бъде употребен като крем и лосион или под формата на отвари и компреси.

Лавандула
Етеричното масло от лавандула има извънредно лечебни и успокояващи кожата свойства. Успява да предотврати беленето и усъвършенства и съхранява тена. Етеричното масло от лавандула може да се нанася непосредствено върху кожата или разтворено във вода, като спрей или компрес. Можете да добавите и няколко капки към вана с хладка вода. В композиция с масло от чаено дърво или лайка имат доста положително успокояващо деяние.

Ехинацея
Можете да употребявате запарка от билката, която да нанесете непосредствено върху кожата или като подготвен артикул с дестилат от ехинацея. Тя е извънредно скъпа, поради хлорогеновата и кафеена киселина, които оказват помощ против разрушаването на колагена в кожата и резервират нейната разтегливост.
Хамамелис
Билката има мощен противовъзпалителен резултат и провокира продължително облекчение. Може де се употребява като запарка, която благодарение на памучна забрадка да се сложи на изгорялото място.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР