Едно от най-важните спортни състезания за годината е отложено. Отново,

...
Едно от най-важните спортни състезания за годината е отложено. Отново,
Коментари Харесай

Извънредно: Отложиха Ролан Гарос!

Едно от най-важните спортни надпревари за годината е отсрочено. Отново, както и предходната пролет.

Причината е ясна - пандемията.

Лошото е, че Ролан Гарос бе отсрочен за втора поредна година.

Причината за решението на френската тенис федерация е влошилата се през последните седмици здравна обстановка във Франция и високият брой инфектирани с COVID19 на територията на страната.

 Тази заран френският " Екип " осведоми, че тазгодишното издание на Откритото състезание на Франция ще бъде отсрочено с една седмица, а малко по-късно информацията бе доказана от уредниците посредством изказване, оповестено в обществените мрежи.

Това значи, че шампионатът ще се организира от 30 май до 13 юни, а не в интервала 23 май – 6 юни, както бе планувано в началото. Квалификациите за главната скица на конкуренцията ще стартират на 24 май.

Подобно на миналогодишното 5-месечно отсрочване обаче в този момент също ще се стигне до съществени несъгласия, защото с новите дати втората седмица на Ролан Гарос ще се застъпи с три шампионата на трева – в Щутгарт (ATP), Хертогенбош (ATP и WTA) и Нотингам (WTA).

Все още не е ясно дали въпросните шампионати ще се проведат на в началото плануваните дати или също ще бъдат отсрочени, само че съгласно " Екип " те ще получат финансова отплата от френската федерация.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР