Едно от най-важните открития, свързани с древната цивилизация на маите,

...
Едно от най-важните открития, свързани с древната цивилизация на маите,
Коментари Харесай

Кралят на маите Пакал Велики е извънземен от планетата Нибиру

Едно от най-важните открития, свързани с античната цивилизация на маите, е мистериозният астронавт, гравиран върху капака на саркофаг, открит в гробницата на Пакал Велики в античния град на Паленке, ситуиран в Сиера Мадре де Чиапас, Мексико.Мистериозната фигура, изрисувана на капака, е на крал Паскал, чиято гробница е открита в „ Храма на надписите “ през 1952 г.Мистериозната гробница на царя на маите Пакал притегля интереса на Зекария Сичин и Ерих декор Деникен, които допускат, че издълбаният похлупак на саркофага, открит в гробницата му, изобразява античен астронавт.

 1 4 - Кралят на маите Пакал Велики е извънземен от планетата Нибиру
На капака, както и в гробницата му, Пакал е изобразен в междинно пространство, заобиколен от рисунки и знаци, минаващи по краищата на капака и представляващи значими съставни елементи от космологията на маите. Той е на 12 години, когато заема трона на държател през 615 година сл. Хр., и ръководи сполучливо до гибелта си на 80-годишна възраст.Смята се, че е бил 7-ият държател на толкоз ранна възраст. Той построява града на маите и го трансформира в напреднало градско място в Мезоамерика. Според главните историци саркофагът споделя за гибелта на цар Пакал и слизането му в подземния свят.


 2 2 451x600 - Кралят на маите Пакал Велики е извънземен от планетата Нибиру
Като опция Ерих декор Деникен, в книгата си „ Колесниците на Боговете “ отбелязва, че владетелят е изобразен „ седнал в някакъв галактически транспортен съд “.Той допуска, че Паленке е едно от античните места, които „ загатват “ за извънземно наличие на Земята. Въз основа на своите наблюдения, теоретиците на античните астронавти настояват, че крал Пакал може да е бил част от раса от извънземни антични астронавти, които са построили цивилизация на Земята.Пакал Велики е заровен в Храма на надписите, а саркофагът, в който се намира тялото му, е заобиколен от крипта с дължина 9 метра, с тавани с височина 7 метра. През 1949 година в него прониква мексиканският археолог Алберто Рус Луилиер.

 3 3 405x600 - Кралят на маите Пакал Велики е извънземен от планетата Нибиру
Той открива голям брой скелети на жертви, пожертвани по време на погребението на Пакал Велики. Тогава намира криптата, която съгласно него „ наподобява, че е вкопана в леда “.Това е един тип пещера, чиито стени и таван са толкоз гладки, че наподобяват излъскани. Прилича на зарязан параклис, чийто купол е затрупан със сталактити, а от земята се издигат сталагмити, дебели като восъчни капки от свещ.Едно от най-удивителните неща, които притеглят вниманието на археолозите, е мозаечна маска от нефрит и обсидиан, която покрива лицето на умрелия.Четете още: В папирус от Древен Египет се разказва идването на НЛОНай-голямата тайнственост на гробницата на Пакал е издълбаването на капака на неговия саркофаг, камък с тегло 5-20 тона – мъж, облечен съгласно обичаите на маите, който седи в необичайно транспортно средство. Мнозина настояват, че това е галактически транспортен съд …

 4 - Кралят на маите Пакал Велики е извънземен от планетата Нибиру
Друга чудноватост при Пакал е дългият му нос. Той наподобява друго от елементарните хора: висок нос, който прорязва челото, с тясно лице и огромни очи.Ако се погледнат други антични фигури, Пакал не е единственият човек с повдигната основа на носа. Тази специфичност може да се види и на антични фигури, изкопани на остров Джайна – антично гробище на маите с към 20 000 гроба.Възможно е дългите носове да са в ДНК-то на античните хора и да принадлежат на друга човешка раса. Древните цивилизации с удължени черепи, издигнати основи на носа, необикновените зъби и така нататък, биха могли да принадлежат на човешка раса с друга ДНК. Но въпросът е по кое време ДНК се трансформира толкоз трагично?Днес археолозите опровергават тезата за „ античния астронавт на маите “, акцентирайки, че резбата върху капака на саркофага на Пакал Велики е изображение на отвъдния живот: участват всички алегорични детайли, елементарно разпознаваеми в изображенията, илюстриращи пътуването на душата на умрелия в света на мъртвите.

 5 562x600 - Кралят на маите Пакал Велики е извънземен от планетата Нибиру
Въпреки формалните отричания, мнозина към момента имат вяра, че тази странна фигура, облечена като боец, е извънземно, което жителите на Паленке са срещнали и са го увековечили върху камък преди 2000 години.В книгата си „ Изгубените царства ” Зекария Сичин демонстрира, че има прилики сред погребалните обреди на фараоните в античните египетски гробници и тези, следени в гробницата на цар Пакал.Учените признават, че е невероятно да се избегне имплицитното съпоставяне сред гробницата на Пакал и криптите на египетските фараони, изключително знаците на погребални подиуми, изобразяващи пътешестване към отвъдното.Тези връзки, зародили вследствие на използването на хипотезата за античните астронавти към гробницата на цар Пакал и историята на цивилизацията на маите като цяло, допускат, че крал Пакал може да е от анунаките, които са донесли цивилизацията на Земята.Като се имат поради шумерските плочи за листата на царете, все още на гибелта на Пакал, голямото болшинство от анунаки към този момент са напуснали Земята. Възможно ли е Пакал да е един от останалите тук анунаки и неговият саркофаг да изобразява завръщането му на родната му планета Нибиру?
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР