Едно от най-популярните течения в храненето напоследък е веганството. Все

...
Едно от най-популярните течения в храненето напоследък е веганството. Все
Коментари Харесай

Ето какво ще се случи с тялото, когато сте вегани

Едно от най-популярните течения в храненето в последно време е веганството. Все повече хората стартират да го изповядват и в случай че и вие сте решили да започнете, евентуално се питате какво ще се случи с тялото ви. Промени ще имат и в идващите редове ще ви срещнем с тях.
Да си веган значи да се откажеш от всички скотски артикули – месо, млечни храни, яйца и така нататък Всички скъпи и нужни на организма детайли, които до момента сте си набавяли от скотски артикули, би трябвало да бъдат сменени с такива на растителна основа. Промените от веганството за организма са няколко:
 Рецепта за лека веганска вечеря Рецепта за лека веганска вечеря
Време е да споделим с вас една страхотна рецепта за лека веган вечеря. Тя може да се подготви от всички, които желаят да хапнат нещо по-...
По-добро здраве на чревната флора – растителните храни са доста по-богати на потребните на червата и стомаха фибри. Те набират за организма положителни въглехидрати и чревни бактерии, които усъвършенстват действието на чревната флора и благоприятстват нейното здраве.
Сваляне на непотребни килограми – несъмнено, че веганството ще се отрази на тежестта ви, изключително първоначално, тъй като е обвързвано с цялостна смяна на менюто и употребяваните артикули. Стига да се храните вярно може да поддържате едно здравословно тегло и да имате хубава фигура.
По-здраво сърце – потреблението на повече плодове и зеленчуци, както и източници на фибри, се отразява удобно върху сърдечното здраве. Холестеролът и захарта се поддържат в естествени граници, което понижава риска от поява на проблеми със сърцето.
По-силно чувство на усетите – забавен факт е, че хората, които се осланят на веганство и вегетарианство, имат по-добре изразени усети. Този тип смяна в хранене оказва влияние върху вкусовите рецептори. Това е подбудено от обстоятелството, че храненето с растителни артикули почиства небцето и по този начин усещате усета на храната доста по-интензивен.
 Рецепта за веган паеля Рецепта за веган паеля
Време е да зарадваме и веганите с една рецепта за домашно ядене.  Продукти: 3 сушени гъби  1 морков 1 пръчка целина 1 ве...
Все отново, веганството има и своите вероятни опасности или така наречен отрицателни последици:
Намалена костна компактност – поради ограничението на скотски артикули, наличието на потребните за костите субстанции в организма ви ще намалее. Хубаво е да се допитате до експерт по какъв начин да постъпите и с какви храни да замените животинските, с цел да си набавяте нужното количество цинк, калций, желязо, витамини B12 и D.
Недостиг на витамин B12 – той е значим за вярното действие на главните системи в организма – нервната, храносмилателната, сърдечносъдовата, както и за функционалностите на мозъка и производството на червени кръвни телца. Обикновено се среща в млечните храни и в месото. Когато откажете тези храни, неговото наличие в организма ще намалее и би трябвало да намерите метод да си го набавите.
Кожни проблеми – смяната в храненето може да докара и до хормонални промени, които да се отразят непосредствено върху кожата. Възможно е да забележите поява на зачервявания, обриви, акне и други възпаления.
 Как веганството вреди на здравето ни Как веганството вреди на здравето ни
Веганската диета към този момент е наклонност. Нейното въздействие върху здравето ни към момента е предмет на научни проучвания. В ново изследване на Герма...
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР