Едно от най-масовите и атрактивни спортни събития на столицата –

...
Едно от най-масовите и атрактивни спортни събития на столицата –
Коментари Харесай

Орлин Павлов и Лорина Камбурова ще се включат в безплатни тренировки за полумаратона на София

Едно от най-масовите и атрактивни спортни събития на столицата – " Kaufland София Полумаратон ", се чака да стартира на 13-и май. Докато регистрацията за надпреварата тече и броят на записаните нараства, уредниците започват серия от събития, с които да оказват помощ за подготовката на всички искащи. В рамките на шестте седмици предхождащи събитието ще бъдат проведени изцяло безвъзмездни регулярни тренировки в София, които са с отворен достъп, без авансово записване и други условия. Те ще се водят от професионални треньори по лека атлетика и целят освен подготовка за надпреварата, само че и повишение на спортната просвета и разпространение на дейния, здравословен метод на живот.

Първата отворена подготовка, част от поредицата събития, ще се организира на 25-и март (неделя), от 10 до 11 ч. сутринта, на паркинга на магазин " Kaufland " на бул. " Тотлебен " (на ъгъла с бул. " Княз Борис III " ) в София. Тя ще бъде с водещ треньор Магдалена Христова - професионален инструктор от клуб " Приорити спортс ", и ще включва загрявка, бегови извършения, тичане по алеята на бул. " Княз Борис III " и разпъване. Тренировката е подобаваща за опитни бегачи, за хора, които спортуват 1-2 пъти седмично, само че и за изцяло начинаещи. В нея ще бъдат планувани и специфични занимания за деца, които ще се нареждат на паркинга пред магазина от 10 до 11 ч. По този метод ще бъде предоставена опция на родителите да отделят време за спорт в неделния ден дружно с децата си, под наставничеството на професионални треньори и изцяло гратис.

Сред хората, изявили предпочитание да се включат в отворената подготовка, са и лицата на " Kaufland София Полумаратон " – артистът Орлин Павлов и актрисата Лорина Камбурова. Двамата към този момент потвърдиха присъединяване си както в тренировката на 25-и март, по този начин и в полумаратона на 13-и май и приканват и останалите столичани да го създадат: " Според мен всеки би трябвало да опита, без значение дали е професионален състезател или просто желае да потича, употребявайки един прелестен ден в София. " – споделя Орлин Павлов, който също ще стартира подготовката си тази неделя, възнамерявайки да покрие цялата 21-километрова отдалеченост на надпреварата през месец май.



Оставащите 6 седмици до началото на полумаратона могат да се трансфорат в добър мотив всеки да откри малко повече време за спорт и да направи живота си по-здравословен. Дните до края на март пък са мотив регистрацията за полумаратона (на уеб страницата https://sofiahalfmarathon.com/) да се направи на промоционална цена, започваща от 9 лева за най-късата отдалеченост от 5 км, 29 лева за 10 км и 39 лева за класическия полумаратон от 21,1 км. Благодарение на самодейността на Представителство на Европейската комисия в България " RUN4EU " (https://sofiahalfmarathon.com/run4eu/), регистрацията за всички възпитаници е изцяло безвъзмездна. Те могат да се включат в надпревари на 5 км, 10 км, 21.1 км и учебна щафета 4х5 км.

" Kaufland София Полумаратон " се провежда от Спортен клуб " Бегач " и Kaufland България в партньорство със Столична община, „ София 2018 – Европейска столица на спорта “ и Спортен клуб " Приорити спортс ". Подсъбитието RUN4EU – безвъзмездна щафета за възпитаници, се проведена в партньорство с Представителство на Европейската комисия и Бюро за връзка на Европейския парламент в България.

Подробности за " Kaufland София Полумаратон ", RUN4EU и за останалите отворени тренировки ще бъдат оповестени на:
- уеб страница на " Kaufland София Полумаратон ": https://sofiahalfmarathon.com/
- " Kaufland София Полумаратон " във Фейсбук: https://goo.gl/yDf1ME
- RUN4EU във Фейсбук: https://goo.gl/hMpptG
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР