Eдно от най-любимите класически произведения на всички времена Лебедово езеро“

...
Eдно от най-любимите класически произведения на всички времена Лебедово езеро“
Коментари Харесай

Руският балет на лед ще ни радва и тази зима с Лебедово езеро

Eдно от най-любимите типичен творби на всички времена „ Лебедово езеро “ още веднъж стъпва на родна земя с хореография върху лед в осъществяване на световноизвестна съветска групировка.

С истинска музика на Чайковски, на 9 декември 2018 година спектакълът ще преобрази сцената на зала 1 на НДК в заледено езеро, което за следващ път ще потопи българските фенове в приказния свят на грациозните лебеди в осъществяване на съветските олимпийски първенци по фигурно пързаляне.

Всяка поява на съветския „ Балет на лед “ у нас е обречена на безспорен триумф – всички представления на трупата у нас по предписание разпродават всички места в залата седмици преди оповестената дата. Такава е ориста на показаните у нас „ Лешникотрошачката “, „ Ромео и Жулиета “ и „ Спящата хубавица “ при всичките им гостувания досега.

Фактът, че на 9 декември в НДК ще го изиграят невероятните фигуристи от балет „ Санкт Петербург “ пък дава отговор за какво да чакаме един още по-ярък и запаметяващ се прочит – комплицирани акробатични фигури, обилна сценография и достоверни костюми стопират дъха на притихналия от учудване фен.

Сред виртуозните ледени балетисти се отличават европейските и олимпийски първенци Людмила Белоусова и Олег Протопопов, дружно с още 20 от най-популярните състезатели на Русия, известни още като „ Руските господари на спорта “, поради многочислените им победи в най-престижните международни надпревари.

Билети за „ Лебедово езеро “ от Държавен балет на лед „ Санкт Петербург “ на 9 декевмри към този момент се продават в мрежата на Eventim на цени сред 40 и 60 лева и ВИП места за 80 и 100 лева Билети могат да бъдат закупени и от Билетен център НДК и всички оторизирани каси на Eventim.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР