Едно от най-известните лица в света беше претворено с Рубик

...
Едно от най-известните лица в света беше претворено с Рубик
Коментари Харесай

Мона Лиза от Рубик кубчета на търг

Едно от най-известните лица в света беше претворено с Рубик кубчета, а в края на февруари модернистичната творба " Рубик Мона Лиза " отива на търг.

В Лувъра продължава впечатляващата галерия, отдадена на Леонардо да Винчи по случай 500-годишнината от гибелта на художника. Тя беше открита през октомври и може да бъде забелязана до 24 февруари.

Ден преди този момент вниманието от нея ще бъде изместено от един търг. На него ще бъде показана творба на стрийт художника Инвейдър, озаглавена " Рубик Мона Лиза ".
Арно Оливо, шеф на департамент " Изкуство " в аукционна къща: Веднага можете да я разпознаете, съвсем без да се вглеждате в детайлите. Просто знаете, че това е Мона Лиза и тук е магията. Не е по този начин при всички творби на Инвейдър от Рубик кубчета.
" Новата " Мона Лиза е основана през 2005 година от 330 кубчета. Началната ѝ цена на търга е 150 хиляди евро.
Арно Оливо, шеф на департамент " Изкуство " в аукционна къща: Мона Лиза и цялото творчество на Леонардо са въплъщение на цяла ера. Същото се отнася и за Инвейдър - той е представител на своето време.
„ Инвейдър " е неизвестен махленски актьор, който стана известен в Париж с мозайки върху фасадите на здания. Повечето му творби пресъздават герои от видеоигри.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР