Едно от най-големите спортни събития тази година – „Световен ден

...
Едно от най-големите спортни събития тази година – „Световен ден
Коментари Харесай

„Плевен Спортува“ превръща Парк Кайлъка в най-голямата градска спортна арена

Едно от най-големите спортни събития тази година – „ Световен ден на предизвикването - България Спортува 2018 “, което превзема шест огромни регионални градове, на 23 юни - събота ще трансформира Парк Кайлъка – Бригадирска поляна в най-голямата градска спортна локация.

„ Ден на предизвикването – България Спортува 2018 “ е обществено спортно събитие, отдадено на дейния живот в съвременна градска среда, което показва на едно място най-обичаните, познати и нови спортни дисциплини. В рамките на събитието, всеки клиент има опция да се включи и да взе участие гратис в определен спорт, групова или самостоятелна подготовка, както и да получи цялостна информация за вярно хранене и здравословен метод на живот.

Мисията на събитието, да развива спортната просвета на модерния градски човек, поддържаха Христо Стоичков, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Евгения Раданова, Илиана Раева, Наско Сираков и доста други.

През тази година „ България Спортува “ ще бъде част от национална демонстрация "Световен ден на предизвикването ", проведена от Българска асоциация спорт за всички. Това е най-голямата международна демонстрация от програмата на Международната асоциация „ Спорт за всички “ (ТАФИСА), която от 25 години се организира годишно допълнително от 120 страни в света.

Денят е състезание сред градове и общини на страни от всички континенти. Това е ден за всички, които желаят за най-малко 15 минути да вземат участие интензивно в спортно занятие или друга физическа интензивност. Целта на самодейността е необятното разпространение на здравословния метод на живот посредством постоянни занимания с физически извършения, тип физическа интензивност или спорт. Това е опция на огромен брой хора без разлика във възрастта и обществения статус, на хора с увреждания и такива в неравностойно състояние, както и на хора от третата възраст, да вземат участие в спортно занятие или съответна физическа интензивност по общини, региони, квартали или на работните им места.

Досега, „ България Спортува 2018 “ притегли повече от 10 000 запалянковци в градовете София, Пловдив, Благоевград, Бургас и Русе, измежду които начинаещи, интензивно спортуващи, деца и хора с двигателни увреждания. „ България Спортува 2018 “ трансформира част от определен градски парк в сцена на разнообразни спортни и подготвителни интензивности. Отделни площи ще бъдат предопределени за силови кръгови тренировки, а на други, ще бъдат показани нови спортни интензивности - канго джъмпс, фристайлър, източни бойни изкуства и каникрос – спорт с куче.

Ще бъдат показани тренировки за ранно физическо развиване на деца до 12 години - „ Детето знамение “, тренировки за бременни, както и тренировки „ Мама и бебе “ за следене на физическото възобновяване при неотдавна родили дами.

По време на „ Плевен Спортува “ ще бъде проведен Easy Credit Run & Ride Challenge, който ще започва в 10:00 от две разнообразни местоположения в града. Колоездачите ще се включат в конкуренцията от начална точка читалище „ Съгласие “, а феновете на бягането и ходенето ще започват от спирка „ Моста “, начало на парк Кайлъка. Финалът на провокациите ще бъде на Бригадирската поляна в парк „ Кайлъка “, където Easy Credit ще наградят първите финалисти.

Всички гости ще станат част от вълнуващия състезателен ден, по време на който гратис ще вземат участие в познати и нови спортни занимания и игри, по отношение на авансово направен график и потенциал на обособените групи/тренировки за деня.

За втора поредна година провеждането на „ България Спортува “ е обвързано с идея за създаване на фитнес навън, приспособен за хора с двигателни увреждания. През миналата година подобен фитнес бе построен в центъра на Борисовата градина. Генерален сътрудник на „ БЪЛГАРИЯ СПОРТУВА 2018 “ е Easy Credit, с помощта на които идеята на събитието ще бъде осъществена още веднъж.

Каним всички да се включат в България Спортува – Световен ден на предизвикването, да прекараме един ден в придвижване, музика и веселба и да покажем, че спортът е за всички и за него възраст няма.

„ Плевен Спортува “ на 23 юни от 10:00 часа в Парк Кайлъка – Бригадирска поляна.

За повече информация: www.bulgariasportuva.bg или във Фейсбук

Световен ден на предизвикването - България Спортува 2018 се реализира с финансовата поддръжката на Министерство на младежта и спорта.Каузата се реализира с поддръжката на Easy Credit.Основен медиен сътрудник на събитието са Нова Броудкастинг Груп и Нет Инфо.Организатори – Община Плевен, Българска Асоциация Спорт за Всички и Crowncept816.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР