Едно от най-големите нелегални онлайн тържища - Monopoly Market, беше

...
Едно от най-големите нелегални онлайн тържища - Monopoly Market, беше
Коментари Харесай

Европол събра над €50 млн. евро и 850 кг дрога от darknet борса

Едно от най-големите незаконни онлайн борси - Monopoly Market, беше свалено от интернет в границите на интернационална полицейска интервенция, координирана от Европол. В ареста са 288 продавачи и купувачи, конфискувани са опиати, криптовалути и оръжие за милиони евро.

Контекст : В т.нар darknet, който е наличен единствено през мрежата за анонимна връзка Tor, съществуват огромни платформи за търсене и предложение на незаконни артикули и услуги - опиати, оръжие, детска порнография, хакерски атаки и дори поръчкови убийства. Дълги години Silk Road беше най-голямото сходно пазарище, само че след премахването му от управляващите се появиха доста други възможности, измежду които е и основаният през 2019 година Monopoly Market.
 Австралия забрани две криптоборси, поради закононарушения, свързани с опиати
Австралия забрани две криптоборси, поради закононарушения, свързани с опиати

Цифровите валути бързо се трансформират в желан избор за проведени незаконни мрежи

Детайли : Още през декември 2021 година немските правоохранителни органи скрито са поели контрола над платформата, като са вградили в нея опция за следене на потребителите.

На база на събраната информация са почнали следствия и арести в Съединени американски щати, Англия, Германия, Нидерландия, Франция, Швейцария, Полша и Бразилия в границите на интервенция SpecTor.
 Приходите от проституция и опиати се включват към този момент в Брутният вътрешен продукт
Приходите от проституция и опиати се включват към този момент в Брутният вътрешен продукт

Националният статистически институт ще употребява нова методология с цел да регистрира скритата стопанска система

Цифром и словом : Конфискувано е следното:
258 кг амфетамини; 43 кг кокаин; 43 кг MDMA; 10 кг LSD и екстази; 117 единици огнестрелно оръжие; 50,8 млн. евро в брой и криптовалути.
Най-много са задържаните в:
САЩ - 153; Великобритания - 55; Германия - 52.
Още нещо : В рамките на подготовката за взаимната интервенция, управляващите в Германия и Съединени американски щати са затворили и друга незаконна борса - Hydra, която имаше оборот от 1,23 милиарда евро. 23 млн. евро в криптовалути бяха иззети в Германия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР