Едно от най-големите имена в спортната журналистика отвъд океана -

...
Едно от най-големите имена в спортната журналистика отвъд океана -
Коментари Харесай

Водещ журналист се забърка в огромен скандал, грози го уволнение

Едно от най-големите имена в спортната публицистика оттатък океана - инсайдърът на НБА Ейдриън Войнаровски, се забърка в извънредно противен скандал. Авторитетният кореспондент, който работи за американската медия ESPN, отговори по доста безсрамен метод на имейл, изпратен от републиканския сенатор от Мисури Джош Хоули.

Don’t criticize #China or express support for law enforcement to @espn. It makes them real mad @Outkick pic.twitter.com/WJDxrotUBD
— Josh Hawley (@HawleyMO) July 10, 2020 Хоули подлага на критика НБА поради спорните си връзки с Китай, както и за това, че Лигата не отдава респект на чиновниците на реда, явно засягайки нововъдението играчите да заместят имената си на гърба на потниците с изречения за обществената правдивост. Цялата тази рецензия бе призната по следния метод от Войнаровски: " Н*чукай си го ".

Цинизмът незабавно бе споделен в персоналния " Туитър " профил на сенатора. Журналистът обаче осъзна в какво се е забъркал и побърза да се извини.

pic.twitter.com/wsBNk9Jv2y
— Adrian Wojnarowski (@wojespn) July 10, 2020
" Бях непочтителен и направих неточност. Съжалявам за метода, по който реагирах. Незабавно се обръщам към сенатор Хоули, с цел да извиня. Също по този начин би трябвало да се извиня на сътрудниците си от ESPN, тъй като знам, че моите дейности бяха неприемливи и не би трябвало да се отразяват на нито един от тях ", написа Войнаровски в " Туитър ".

https://t.co/cHyqaxBLQC pic.twitter.com/b2gPBcNzS3
— ESPN PR (@ESPNPR) July 10, 2020
ESPN назова известието на инсайдъра " изцяло недопустимо и неоправдаващо " - " Никой, който работи в ESPN, няма нужното опрощение да реагира по метода, по който Ейдриън постъпи със сенатор Хоули. Ще се обърнем непосредствено към него и спецификите по диалозите ни ще останат вътрешна информация ".

He must be fired. Replace him with a person of color as reparations!
— Cernovich (@Cernovich) July 10, 2020 Войнаровски е доста уважавано име в баскетболните среди в Съединени американски щати. Той, както и репортерът от The Athletic Шамс Чарания са може би двамата най-стойностни инсайдъри на протичащото се зад кулисите на Лигата. Феновете към този момент пожелаха Войнаровски да бъде уволнен, като за момента няма мнение от ESPN.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР