Едно от най-ефективните средства за справяне със слънчевото изгаряне се

...
Едно от най-ефективните средства за справяне със слънчевото изгаряне се
Коментари Харесай

Бабин лек срещу лошо слънчево изгаряне

Едно от най-ефективните средства за справяне със слънчевото изгаряне се намира във вашия ледник. Но при тежки изгаряния, може да разчитате на него единствено като краткотрайна мярка. Не е нужно да сте били на плаж, с цел да получите слънчево изгаряне - това може да се случи и при разходка под горещите слънчеви лъчи, осведоми actualno.com.

При слънчеви изгаряния кожата се поврежда от ултравиолетовата светлина, което води до клетъчна гибел на кожните кафези. В резултат се освобождават възпалителни протеини, които предизвикват зачервяване, инфектиране, отичане и болежка. Повечето хора нанасят крем за хидратация върху повредената зона, само че това не е задоволително.

В случая на помощ идва изпитан лек. Студеният млечен компрес ще форсира заздравяването на кожата. Навлажнете мека забрадка със студено обезмаслено мляко и я прикрепете към наранена зона. Студеното мляко оказва помощ за облекчение на температурата. Витамините А и D, съдържащи се в него, са антиоксиданти, които лекуват добре кожата. А млечната киселина ще помогне да се отървете от мъртвите кафези.

Подобен резултат имат компресите с кисело мляко, заквасена сметана, черен чай и запарка от овесени ядки. Но в случай че кожата е покрита с мехури, които са почнали да се пукат, измийте я усърдно със сапун и вода, след което нанесете антибактериален мас. И едвам по-късно приложете компреса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР