Едно от летните попълнения на ЦСКА-София Борис Секулич (26 г.)

...
Едно от летните попълнения на ЦСКА-София Борис Секулич (26 г.)
Коментари Харесай

Словашкият национал на ЦСКА-София: Ел Маестро ме поздрави с SMS за договора

Едно от летните попълнения на ЦСКА-София Борис Секулич (26 г.) даде изявление за словашкия вестник Dennik Sport. Медиите в дребната централноевропейска страна одобриха с изненада прекосяването на Секулич при досегашния му противник Нестор Ел Маестро, наричайки хода “парадоксален”.

- Борис, да стартираме оттова, че футболната общност в Словакия е шокирана от решението ти да не останеш в Слован. Нещо повече ти стремително си уреди прекосяване в нов тим и това е ЦСКА. Трансферът ти там като че ли е станал доста небрежно?

– Наистина нещата се получиха много бързо. Трябва да отбележа, че одобрих първата оферта, която получих, въпреки да изскочиха и още няколко други възможности. Прецених плюсовете и минусите на всяко предложение и избрах прекосяване в София. Рано сутринта дойдох в България и подписах контракта. Със себе си носех само бутонки и малко футболна екипировка. Не съумях да си взема никакъв багаж, тъй като трябваше да отпътува доста бързо.

- Новият ти треньор Нестор Ел Маестро имаше ли някаква роля за прекосяването ти в ЦСКА? Той е сносно осведомен с теб от престоя ви в словашкото състезание през миналия сезон?

– Честно казано, не знам дали той има нещо общо. Преди да ви дам изявлението, даже нямахме опция да си поговорим по-обстойно с него. Той единствено ми прати есемес, с който ме поздрави и честити за контракта с ЦСКА. Преди да подпиша с клуба, не съм приказвал с Ел Маестро. Но съм уверен, че управлението на ЦСКА е коментирало привличането ми с него и го е попитало за мнение. Ние бяхме противници през предишния сезон, борихме се един против различен и ще бъде забавно да сме от една и съща страна. Очаквам с неспокойствие да работя с Ел Маестро.

- Кои са аргументите, заради които одобри офертата на ЦСКА?

– Има няколко фактора. От една страна, София е доста прекрасен град, също така е покрай родния ми Белград. Това, което най-силно натежа обаче, е друго – ЦСКА е популярен клуб, с огромни обичаи, който всяка година се бори за купата. Има доста почитатели, а дербитата с Левски са страхотни конфликти.

- Добре, само че ЦСКА не е ставал първенец от 10 години…

– Това е реалност, сега Лудогорец има 7 следващи трофеи. ЦСКА обаче желае да постави завършек на тази надмощие. Желанието ми бе да мина в клуб, който ще се бори да стане първенец, и ЦСКА е тъкмо подобен.

- Какво следва пред теб и тима?

– Вече сме в Австрия за предварителен лагер. Предстоят ни няколко контроли с положителни тимове. Имах някои диалози с президента на клуба, обсъдихме нещата. Има и други нови попълнения, тъй че ще се напасваме. Ще бъдем добре готови за присъединяване ни в евротурнирите. Там започваме против ФК Рига.

- Казаха ли ти от ЦСКА на кой пост имат намерение да те употребяват?

– Засега не. Питаха ме само къде мога да играя. Казах им, че в Словакия съм бил краен защитник, централен бранител, играл съм даже и като опорен халф. Това е една от аргументите, заради които съм привлякъл вниманието на ЦСКА. Аз съм повсеместен футболист и нямам проблем да играя на всяка позиция.

- А къде предпочиташ да действаш?

– За мен няма никакво значение, всички постове имат своите преимущества и дефекти. Ако съм краен защитник, би трябвало да тичам повече, само че пък е по-интересно, тъй като се включвам по-често в офанзива. Няма чак толкоз доста физически единоборства, само че пък е доста виновна позиция.

- Защо не остана в Слован? Ти направи много мощен сезон, беше капитан на тима, от три години играеше в Братислава…

– Такива неща се случват във футбола и не можеш да ги предвидиш. Просто не успяхме да реализираме единодушие под каква форма ще продължим да работим дружно. Аз обаче постоянно съм играл със сърце за Слован. Винаги бих се върнал в Братислава, с цел да виждам тима. Напуснах с положителни усеща. Съжалявам, че няма да мога да играя на новия стадион (б.р. – чака се новият клубен стадион на Слован да бъде издигнат до края на тази година) или да печеля купата със Слован. Аз съм сигурен, че тимът ще е първенец през новия сезон. Но в този момент виждам към ЦСКА и се надявам на собствен ред да стана първенец.

" Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР