Едно от известните имена в прокуратурата обяви, че напуска системата.

...
Едно от известните имена в прокуратурата обяви, че напуска системата.
Коментари Харесай

Знаково име реши да напусне прокуратурата

Едно от известните имена в прокуратурата разгласи, че напуща системата. Става въпрос за Андрей Янкулов, който беше зам.-вътрешен министър в служебния кабинет, воден от Георги Близнашки. Янкулов беше и заместител на правосъдния министър от второто държавно управление на Бойко Борисов - Христо Иванов, само че остана малко по-дълго на поста си, откакто самият Борисов не се съгласи той да си тръгне дружно с Иванов. А по какъв начин и за какво си потегли Иванов - поради измененията в Закона за правосъдната власт и структурата на Висш съдебен съвет, припомнете си в този материал!
Решението си Янкулов оповестява в персоналния си профил във Фейсбук, написа профилираното правно издание lex.bg. А претекстът, който показва, е, че прокуратурата потегля по път, който той не утвърждава.
" Със смесени усеща на горест и облекчение през днешния ден подадох оставката си като прокурор. Решението беше мъчно, само че добре премислено и никога – прочувствено. Напускам работа, която харесвах. В продължение на значително години в Софийска районна и Софийска градска прокуратура имах шанса да работя дружно с хора, от които научих доста и с които би се гордяла всяка една европейска прокуратура. За страдание на всички ни обаче, не те дават образа на институцията.
За близо 13 години като публичен чиновник съм допускал не една и две неточности. С чисто сърце в днешния ден на равносметка обаче мога да кажа, че всички решения в работата си съм вземал, повлиян само от обстоятелствата по случая, закона и разбирането си за положително и заслужено. Успех на всички сътрудници! Повече от всичко се надявам да опровергаете моя скептицизъм за развиването на прокуратурата, като поръчител за върховенството на правото в България . "
Припомняме, че през вчерашния ден, 26 ноември, президентът Румен Радев утвърди за нов основен прокурор Иван Гешев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР