Едно от чудесата на света - Ниагарският водопад, светна в

...
Едно от чудесата на света - Ниагарският водопад, светна в
Коментари Харесай

Първият ни дипломат в Канада: Осветяването на Ниагара бе много емоционално

Едно от чудесата на света - Ниагарският водопад, светна в бяло, зелено, алено във връзка Националния ни празник 3 март. Цветовете на трибагреника огряха водопада по самодейност на Генералното консулство на България в Торонто, със съдействието на българското посолство в Канада.

Беше доста прочувствено да забележим преливането на светлините в бяло, зелено и алено на фона на водната буря. Както знаете, Ниагарският водопад е самобитна визитка на Канада. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия " Денят стартира " Светлана Стойчева – Етрополски, ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Канада.

Навършването на 55 години дипломатически връзки сред България и Канада беше мотивът да помислим за нещо по-различно тази година. Благодарни сме, че кметът на Торонто реагира незабавно на нашето предложение, добави още посланикът. След светлинното шоу се изви и дълго българско хоро.

Иска ми се да имам вяра, че като невидима нишка това събитие способства за обединяването на българите. Посланието беше, че дружно сме по-силни, добави дипломат Светлана Стойчева – Етрополски. Днес ще бъде осветена постройката и на още един архитектурен монумент - кметството във Ванкувър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР