Едно интересно изследване, направено със съвместните усилия на германски и

...
Едно интересно изследване, направено със съвместните усилия на германски и
Коментари Харесай

Вижте на какви коли най-често се превъртат километражите

Едно забавно проучване, направено със взаимните старания на немски и френски застрахователни сдружения, ни демонстрира на кои коли най-често се превъртат километражите. В изследването са оценени 570 хиляди автомобила.

В резултат на това специалистите откриват, че най-често пробегът се понижава на дизелите, защото те нормално изминават по-голямо разстояние. По-конкретно манипулиран пробег е открит при 74,4% от дизеловите коли.

Километражите на бензиновите коли лъжат по-рядко - пробегът се манипулира единствено при 25% от колите, движещи се на бензин. Най-малкото се превъртат километражите на електрически транспортни средства и хибриди - 0,6%.

Що се отнася до показанията на километражите и тяхното манипулиране според от възрастта на колите, то от изследването излиза наяве, че най-често километражи се превърта на коли, създадени през 1991-1995 година Техният пробег се понижава приблизително с 80 000 км.

Манипулира се даже пробегът на относително нови коли. Изследването демонстрира, че колите, създадени през интервала 2016 - 2020 година също са с " върнат " километраж. При тях обаче цифрите са понижени с 36 000 км приблизително.

Открити са и изненадващи случаи на скриване на действителен пробег от 200 000 и 400 000 км. Установено е още едно забавно събитие, което се знае от всички, само че в този момент са ясни и по-точни параметри. По-малкият пробег може да усили цената на автомобила с до 25%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР