Едни от най-вкусните храни се предлагат между две филийки хляб.

...
Едни от най-вкусните храни се предлагат между две филийки хляб.
Коментари Харесай

Перфектният сандвич! Бърз и здравословен

Едни от най-вкусните храни се оферират сред две филийки самун. Сандвичът носи името на Джон Монтагю, 4-ти граф Сандвич (John Montagu, 4th Earl of Sandwich), макар че не той е неговият основател. Легендата споделя, че Монтагю не желал де прекъсва играта си на карти, по тази причина му носели този тип храна. Така можел по едно и също време да се храни и да играе, без да си омазва ръцете.

Може ли обаче сандвичът с изключение на апетитен да бъде и здравословен? Да, ето една рецепта, извънредно подобаваща както детето ви, в случай че не желаете да си купува чипс от лавката, по този начин и за вас, в случай че упражнявате и желаете да запазите добра форма.

  1/2 пълнозърнеста питка /или багета/-150 гр   бяло пилешко месо /за предпочитане /- 100 гр   кашкавал 50 гр   1 сварено яйце   1/2 домат   1 лист от маруля     3-4 резенчета краставица    щипка шарена сол
Разрязвате питката на две, по-късно половинката се разрязва по дължина и се разделя на две половинки,долна и горна. Поставяте листа от маруля върху долната половинка, по-късно поставяте месото, то би трябвало да е варено или печено.След това разрязвате свареното яйце на тънки филийки и го нареждате върху месото.Сега идва ред на една доста тъничък комат кашкавал с тегло не повече от 50 гр. Накрая нарежете домата и го поставете върху кашкавала дружно с резенчетата от краставица. Сега поръсете с шарената сол и затворете сандвича с горната половинка от питката.

Протеини –  малко над 40 гр

Въглехидрати – почти 60 гр

Мазнини – под 20 гр /ако махнете кашкавала падат до 5-6 гр /

Калории – към 580
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР