Едни от най-красивите породи котки са сиамските. Произходът им е

...
Едни от най-красивите породи котки са сиамските. Произходът им е
Коментари Харесай

Отглеждане и грижа за сиамска котка

Едни от най-красивите породи котки са сиамските. Произходът им е от едноименната област в Тайланд. В предишното са били владеене единствено на аристократи и будистки монаси.

Преди към 200 години тези забележителни същества попадат в други елементи на света като подарък от кралските особи за висшите кръгове от останалия свят.

Съвременната сиамска котка, резултат на разнообразни селекции, има много разлики от първообразците, които към този момент се значат с друго име - Тайски котки.

Сиамката е грациозна, с доста красива външност. Тя е късокосместа, с блестяща прилепнала четина, която не изисква основни грижи като ежедневно разресване и унищожаване на линеещите косми със специфични гребени.

Сиамските котки са луксозни домашни любимци. Те обичат човешката компания, само че не са изключително тихи. Мяукат мощно, когато показват страстите си. Въпреки че са своенравни, се привързват мощно към хората и с това са по-различни от останалите породи, където привързаността е главно към дома, в който живеят.

Обучението на сиамска котка изисква доста самообладание. Тя усеща нервността и това затруднява привикването към командите. Не бива да се не помни, че тази порода е доста своенравна и ще изисква неизменност и самообладание при дресировката на котката.

В никакъв случай не трябва да бъдат поставяни под напън, тъй като отхвърлят да вършат каквото и да е. Ако образованието се окаже сполучливо, сиамката може да се научи да донася предмети, да се разхожда на мотив и каишка и да се отзовава при повикване.

Отглеждането на сиамска котка от здравословна позиция не е мъчно, тъй като сиамките са с здраво здраве и добра устойчивост. Евентуалните проблеми, които могат да зародят, са: кривогледство; инфектиране на венците; проблеми с уринарния тракт на котката; амилоидоза. Тези домашни питомци живеят до 14-20 години при верните грижи за сиамската котка.

Храненето е съществена част от грижите за сиамката, както и за всеки различен домакински любим. Като месоядно животно, което в естествена среда е див звяр и ловджия, тя се храни главно с месо.

 Отглеждане и грижа за сиамска котка

Телешкото, говеждото и заешкото са най-подходящи и желани от тези котки, само че постоянно може да се разнообразяват с птиче месо. Консумацията на свинско не се предлага. Някои субпродукти в сварен тип могат да бъдат уместно допълнение към месната диета.

Трябва да се знае, че породата на котката не може да обработва зърнени храни и зеленчуци, по тази причина те не би трябвало да участват в менюто. Рибата също не е целесъобразна за честа консумация. Котето може да получи алергична реакция, в случай че се прекали.

Играта за тези питомци е доста значима и в случай че стопаните са прекомерно заети, с цел да играят със своя домакински любим, би трябвало да му обезпечат задоволително играчки, с цел да се забавлява, до момента в който ги няма.

Най-важното при развъждането на котката е тя да пораства в спокойна среда, сред стопани, които го обичат. Това ще удължи живота ѝ.

Ако желаете да си вземете подобен приятел, вижте тези разгласи и цени за сиамска котка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР