Едни от най-известните световни туристически дестинации започнаха открита война срещу

...
Едни от най-известните световни туристически дестинации започнаха открита война срещу
Коментари Харесай

Световни градове на война с Airbnb

Едни от най-известните международни туристически дестинации започнаха открита война против платформата за отдаване на частни жилища чартърен Airbnb. Тя е все по-популярна измежду пътешествениците, защото предлага по-евтино настаняване, на положителни местоположения и също така ви дава опция да погледнете на посетената дестинация като локален. Засиленият интерес обаче води и до повишаване на цените на наемите за най-популярните и посещавани градове и курорти в света. В резултат локалните поданици стачкуват, защото животът им става по-скъп. Цените и менютата на обичаните им заведения се ориентират към задграничните, склонни да платят повече по време на ваканцията си туристи. А наемите на жилищата порастват стремглаво, тъй като притежателите избират да ги отдават за няколко дни и да печелят повече, в сравнение с биха взели, в случай че отдадат дома си против месечен наем.

Затова и общините взимат една след друга прецизни законови ограничения, с които лимитират опцията за работа на платформата. Като с изключение на отбрана на интереса на локалните поданици измежду доводите им е и фактът, че тези играчи на туристическия пазар не заплащат налози.

Последният образец за войната, която водят общини и даже цели страни против Airbnb идва от Япония. С регулация, която влиза в действие от 15-ти юни в страната на изгряващото слънце недвижимостите, отдавани посредством платформата са лимитирани на 13 800 в цялата страна. Като единствено до преди дни по тази система работиха 62 000 жилища или с близо 80 на 100 повече.

Властите във френската столица Париж към този момент обявиха, че приготвят сходен пакет от законови ограничения. В най-посещавания холандския град Амстердам също обмислят рестрикции. Към момента глобите евентуално ще обиден само централната част на града и най-посещаваните от туристите места.

Освен това в града, прочут с легализацията на леките опиати и кварталът на алените фенери ще забранят и паркирането на туристически рейсове в центъра, както и акустирането на круизни кораби. Като екстра туристическият налог в града ще се усили със 7 %. От следващата година пък притежателите на жилища ще могат да ги отдават чартърен посредством Airbnb единствено за 30 дни през годината. Промените плануват и ограничение на потреблението на алкохол в лодките по каналите на холандския град.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР