Едни от най-големите компании в света, развиващи дейност в най-различни

...
Едни от най-големите компании в света, развиващи дейност в най-различни
Коментари Харесай

10-те най-богати бизнес фамилии в света

Едни от най-големите компании в света, разрастващи активност в най-различни сфери, са фамилна благосъстоятелност, която се предава от потомство на потомство.
Вижте кои са 10-те най-богати бизнес семейства в света, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg.

Категоризацията на фамилното благосъстояние изключва положението, което е в ръцете на първото потомство наследници и на един-единствен правоприемник.
1. Фамилията Уолтън, Walmart (151.5 милиарда долара)

Фамилията има холдинговата компания Walmart Enterprises, както и Walton Family Holdings Trust, която пък има половината от най-голямата компания за търговия на дребно в света по доходи — Walmart.
Компанията генерира 500 милиарда $ продажби от близо 12 000 магазина по света. В момента бизнесът се управлява от третото потомство на семейството.
2. Братята Кох, Koch Industries (98.7 милиарда долара)
Четиримата братя Фредерик, Чарлз, Дейвид и Уилям наследяват бизнеса с преправка на нефт на татко си.

След фамилен спор през 80-те години, Чарлз и Дейвид остават в компанията, след което съумяват да разраснат бизнеса, който сега генерира към 100 милиарда $ доходи годишно.
3. Фамилията Марс, Mars (89.7 милиарда долара)


Компанията е известна с шоколадовите си артикули, като M&Ms, Milky Way и Mars, само че половината от годишните й доходи в размер на 35 милиарда $ идват от артикули за домашни любимци. Бизнесът е учреден през 1911 година от Франклин Кларънс Марс.
4. Фамилиите Ван Дам, Де Мевиус и Де Сполберк, Anheuser-Busch Inbev (54.1 милиарда долара).
Бизнес връзките сред трите белгийски семейства датират от 14-и век. Чрез сливания и придобивания трите семейства сътвориха една от най-големите пивоварни компании в света. Stella Artois, Budweiser и Corona остават едни от най-популярните им артикули.
5. Фамилията Дюма: Hermes (49.2 милиарда долара)


Основаната през 1837 година от Тиери Ермес компания произвеждала седларски такъми за благородници. На Жан-Луи Дюма обаче се приписва превръщането на компанията в международен водач на пазара на първокласни артикули.

Членовете на семейството Пиер-Алексис Дюма и Аксел Дюма сега управляват компанията.
6. Фамилията Вертахймер, Chanel (45.6 милиарда долара)


Пиер Вертхаймер е индивидът, който подписва контракт за произвеждане на парфюми и дава финансиране на Коко Шанел. В момента семейството Вертхаймер има надзорен пакет в Chanel.
7. Фамилията Амбани, Reliance Industries (43.4 милиарда долара)
Дхирубхай Амбани стартира да гради бизнес империя през 1957 година Конгломератът, който е учреден през 1977 година, сега се ръководи от неговия наследник Мукеш Амбани. Компанията се занимава с преправка на нефт, природен газ, а по-отскоро и с телекомуникации.
8. Фамилията Квандт, BMW (42.7 милиарда долара)


Автомобилният колос е учреден от Карл Рап, само че Херберт Квандт е индивидът, който съживява BMW от ръба на банкрута. Неговите деца Щефан Квандт и Сузане Клатен не престават да ръководят компанията.
9. Фамилията Каргил, Cargill (42.3 милиарда долара)


Компанията е учредена от Уилям У. Каргил с един склад за зърно през 1865 година Cargill e най-голямата непублична компания в Съединени американски щати, като потомците на семейството управляват активността в хранителната промишленост и в селското стопанство.
10. Бьорингер и Фон Баумбах, Boehringer Ingelheim (42.2 милиарда долара)
Фармацевтичната компания е учредена през 1885 година от Алберт Бьорингер. Повече от век по-късно, семейството Бьорингер към момента управлява компанията, дружно с семейството Фон Баумбах.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР