Едни от най-добрите камерни музиканти на нашето време с безплатен

...
Едни от най-добрите камерни музиканти на нашето време с безплатен
Коментари Харесай

Звезди на камерната музика с безплатен концерт в Пловдив

Едни от най-хубавите камерни музиканти на нашето време с безвъзмезден концерт в Пловдив

Община Пловдив подарява на пловдивчани неповторимия рецитал на Луиза Селло (флейта) и Бруно Канино (пиано) във връзка 24 май, Денят на българската култура и просвета и на славянската книжовност.

Едни от най-хубавите камерни музиканти на нашето време, изключителният дует Луиза Селло (флейта) и Бруно Канино (пиано) ще гостуват в Пловдив на 11 май 2018 година, когато ще изнесат безвъзмезден концерт за пловдивчани и посетители на града от 19 часа в Дома на културата „ Борис Христов “. Събитието, проведено от Община Пловдив е подарък за меломаните в града под тепетата и е отдадено на един от най-светлите български празници – 24 май, Денят на българската култура и просвета и на славянската книжовност.

Световната музикална общност още помни присъединяване на дуото през 2016 година в честванията във връзка 125-та годишнина на „ Карнеги Хол “ в Ню Йорк. Навсякъде по света, без значение дали в Америка, Европа или Китай, фамозните италианци Луиза Селло и Бруно Канино притеглят извънредно внимание поради майсторството и естественото си лъчение. Тяхното съдействие е високо оценено от профилираната преса, а провокираният отзив остава задълго в съзнанието на артистичната публика.

 

Луиза Селло е избрана от „ Ню Йорк Концерт Ревю “ като прелестна композиция от екстровертна пристрастеност и същинска деликатност, с отличен надзор на въздуха, брилянтна техника, ангажирана активност, звуков диапазон и обилие от сексапил. Обявена е за Миадзава актьор и Посланик на музиката и италианската просвета, подкрепена от италианското Министерство на културата. Международната й кариера включва съдействие с Миланската Скала, Виенският симфоничен оркестър, Симфоничен оркестър на Тайланд, Рикардо Мути, Тревър Пинок, Алирио Диас, Карнеги Хол, Джулиард скуул, Филип Ентремон, Бруно Канино, Празак квартет, Салваторе Скарино.

Тя е гост-професор в Музикалния университет във Виена, професор по флейта в Музикалния факултет в Триест (Италия). Луиза Селло получава своите докторски степени в Академията на Братислава (Concert Doctorate) и Университета в Удине (докторска степен по лингвистични и литературни науки). Тя приключва образованието си в консерваторията в Удине дружно с Милош Пахор, след което учи в Париж с Раймон Гюо, както и в Академия Киджана дружно със Северино Гацелони, които означават нейната " превъзходна интерпретативна сензитивност и отличен тон ". Тя реализира записи и работи със звукозаписните компании " Страдивариус " и " Милениум " (Пекин).

Бруно Канино е роден в Неапол. Учи пиано в Консерваторията в Неапол с Винченцо Витале. Дипломира се с пиано и комбинация, дружно с Енцо Калаче и Бруно Бетинели в Милано. Изявява се като солист и камерен музикант в най-известните концертни зали и фестивали в Европа, Америка, Австралия, Япония и Китай. Бруно Канино е част от клавирно дуо с Антонио Балиста в продължение на няколко десетилетия и член на " Триа ди Милано " от 40 години. Участва в п
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР