Една великолепна седмица ни очаква с надяваме се много български

...
Една великолепна седмица ни очаква с надяваме се много български
Коментари Харесай

Българите на корта през седмицата: 26 септември – 2 октомври


Една превъзходна седмица ни чака с надяваме се доста български победи на високо равнище. Пьотр Нестеров „ повлече крайник “ още в неделя с триумфа си в квалификациите на Sofia Open, което му подсигурява най-малко още един мач в борба за място в главната скица. В нея пък непосредствено започват трима българи.

Вики Томова също ще играе на мощен шампионат от WTA тура, а ще се надяваме и на нови победи на Адриан Андреев на Чалънджър равнище.

Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Пьотр Нестеров – АТР 250 София

Григор Димитров се завръща вкъщи като №3 в схемата и чака във втори кръг спечелилия от мача сред Майкъл Имер и Иля Ивашка.

Димитър Кузманов също към момента не знае противника си на старта, защото това ще бъде един от състезателите в квалификациите.

Александър Лазаров ще изиграе мача си от първи кръг в понеделник вечер, а противникът му е чешкият гений Иржи Лехечка.

В шампионата на двойки също ще има два български тандема – Лазаров ще си партнира с Алекс Донски, до момента в който Нестеров ще играе един до друг с различен гений в лицето на Янаки Милев.

Виктория Томова – WTA 250 Парма

Ракета №1 на България при дамите попадна в главната скица на WTA 250 шампионата на клей в Парма. Жребият не бе най-хубавият вероятен, защото в първи кръг тя ще срещне третата сложена Ирина-Камелия Бегу, против която в никакъв случай не е играла. Надеждите са Томова да придвижи положителните си изяви от Будапеща и да продължи с успехите.

Адриан Андреев – ATP Challenger 125 Орлеан

Достигането до полуфинал на Чалънджъра в Генуа не разреши на Адриан Андреев да играе в квалификациите на Sofia Open. Той въпреки всичко извлече максимума от обстановката и влезе със „ особено изключение “ в главната скица на мощния Чалънджър в Орлеан, Франция.

В първи кръг негов противник ще бъде индиецът Рамкумар Раманатан (№299), а при победа е вероятен и нов конфликт с №1 в схемата Корентен Муте, който Адриан победи в Генуа.

Ани Вангелова – W15 Елдорадо

Ани Вангелова се насочва към Аржентина през тази седмица за шампионат на клей, в който ще бъде четвърта сложена.

Юлия Стаматова – W25 Оточец

Юлия Стаматова е 10-а в схемата на квалификациите на шампионата с награден фонд 25 хиляди $ в Словения, който се организира на клей. В първи кръг тя победи с шампионски тайбрек хърватката Ноа Кръжнарич, а във втори следва мач с латвийката Маргарита Игнатйева.

Леонид Шейнгезихт, Николай Неделчев, Антъни Генов – M15 Сабадел

Тримата българи са измежду поставените в квалификациите на шампионата на клей в Испания, а радостното е, че и тримата завоюваха първите си дуели. Необходими са им по още два триумфа, с цел да стигнат до главната скица.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР