Една трета от световните океани са обект на прекомерен риболов,

...
Една трета от световните океани са обект на прекомерен риболов,
Коментари Харесай

Хората унищожават рибните запаси на планетата в чудовищен размер

Една трета от международните океани са обект на несъразмерен лов на риба, а потреблението на риба е най-голямото в историята , което поражда паники по отношение на устойчивостта на основен източник на белтъчини за милиони хора по света. Това предизвестяват от Организацията на обединените народи (ООН) в отчет, представен от " Ройтерс ".

Прекомерният лов на риба е изключително нездравословен в елементи от развиващия се свят, където доста хора към този момент се борят да получат задоволително питателна храна за ястие, се показва в отчета на Организацията по издръжка и земеделие (ФАО) към Организация на обединените нации.

" Налице е прекомерно огромен напън върху морските запаси и ние се нуждаем от доста по-големи задължения от страна на държавните управления за възстановяване на положението на техния лов на риба ", акцентира Мануел Баранж, който е шеф във ФАО, отговарящ за риболова и земеделието.

" Прогнозираме, че Африка ще би трябвало да внася риба в бъдещето ", означи той пред " Ройтерс ", добавяйки, че дефицитът може да докара до по-високи цени, които несъразмерно засягат бедните.

Баранж съобщи, че Африка има огромен капацитет за развъждането на водни жители, само че се нуждае от поддръжка във връзка с финансите, фуражи и предлагането на риба.

Рибовъдството или аквакултурата - най-бързо развиващият се селскостопански бранш през последните 40 години - значително е виновен за обезпечаването на повече риба, се прецизира в отчета.

След като уловът от намерено море продължава да понижава, повече страни се обръщат към рибовъдни ферми. В Алжир държавното управление поддържа фермерите в пустинята Сахара да отглеждат риба, с цел да усилят приходите си и да усилят производството на риба.

Критици обаче акцентират, че това може да навреди на околната среда и да популяризира заболявания и инвазивни типове в дивата природа, само че Баранж показва, че решението е да има " вярно контролиране, законодателство и надзор ".

Традиционни страни, занимаващи се с лов на риба, също предизвикват капацитета на рибарството за възстановяване на изхранването и слагана на завършек на глада.

В международен мащаб процентът на риболова на неустойчиви нива се е нараснал до 33,1 на 100 през 2015 година от 31,4 през 2013 година и 10 през 1974 година

Консумацията на риба доближи исторически връх от 20,2 кг на човек от 9 кг през 1961 година, се акцентира в отчета, като се чака по-нататъшно нарастване, защото потребителите, които се грижат за здравето си се насочват към рибата.

Понастоящем 3,2 милиарда души разчитат на риба за съвсем 20 % от техния банкет на белтъчини.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР