Една от последните тенденции, свързани със здравословния начин на живот,

...
Една от последните тенденции, свързани със здравословния начин на живот,
Коментари Харесай

Всичко, което трябва да знаете за целината

Една от последните трендове, свързани със здравословния метод на живот, е консумирането на сок от целина. Ако и вие сте от хората, които са присъединили сока от целина към утринната си рутина, прочетете няколко трика за поддържане на целината свежа по-дълго време.

Как да изберете целината

Първата стъпка е да изберете качествена целина. Може да звучи тривиално, само че това ще промени всичко. Плюс това ще ви помогне да спестите пари и да спрете да изхвърляте храна. Според Университета в Небраска, би трябвало да " изберете целина с прави, твърди стъбла и пресни листа. " Избягвайте целина, чиито дръжки наподобяват дървени. Друг метод да изберете свежа целина е да я помиришете. Колкото по-свежо мирише, толкоз по-добре.

Как да съхранявате целината

След като сте купили свежа целина, би трябвало да се уверите, че я съхранявате вярно. Според Вашингтонския държавен университет, би трябвало да извадите стъблата от найлоновата опаковка (ако има такава), увийте ги компактно в алуминиево фолио и ги съхранявайте в чекмеджето на хладилника. - Целината остава хрупкава седмици по този метод.
И назад, в случай че оставите целината в найлоновия плик, етиленовият газ няма да се освободи и това ще форсира загубата на влага и развалянето. Ако решите да съхранявате целина в истинската опаковка или найлонова торбичка, би трябвало да я употребявате оптимално бързо, преди да се е развалила.

Как да почиствате целината

Преди да извършите сок, би трябвало да почистите целината. В целината се откриват доста пестициди, тъй че е значимо да я почиствате доста добре.
За да сте сигурни, че целина ви е чиста, би трябвало да миете всеки филиз по настрана.

Как да подготвите целината

Подгответе целината, като отрежете корена и листната част. Можете да ги изхвърлите в кошчето, да ги компостирате или да ги употребявате в салати и супи.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР