Една от основните задачи за оценка на ефективността на ваксината

...
Една от основните задачи за оценка на ефективността на ваксината
Коментари Харесай

Дали ваксината на Pfizer срещу COVID-19 работи – у нас почва да се проучва до 2-3 месеца

Една от главните задания за оценка на успеваемостта на имунизацията е ориентирана към определяне на точния имунен отговор. Изследването може да се направи от кръвна проба – изследва се съществуването на характерни антитела, които обезвреждат вируса, както и образуването на характерни кафези, които разпознават вируса и му противодействат. Трябва да бъдат обхванати най-малко към 1000 души. Това съобщи проф. Мариана Мурджева, член на Ваксинационния щаб.
Задължително изследвани би трябвало да бъдат хора, приели две дози ваксина. Изследвания се възнамерява да се вършат на 2-рия месец след имунизация, на 6-тия, след година и след 2 години, стана ясно от думите на Мурджева пред Нова телевизия.
 Служители в старешки дом са получили пет дози ваксина против COVID-19 Служители в старешки дом са получили пет дози ваксина против COVID-19
Местните управляващи обявиха в понеделник, че на осем служащи в старешки дом Германия са инжектирани инцидентно по пет дози ваксина за COV...
Мурджева удостовери, че след 20-тия ден от слагането на втората ваксина имунният отговор доближава до високо равнище – т.е. задоволително високо равнище на антитела и Т-клетки. " Първата имунизация не обезпечава толкоз мощен имунен отговор, както след втората имунизация. Препоръчително е в този момент имунизираните медици да съблюдават протоколите за сигурност и да знаят, че не са предпазени. На 21-вия ден след първата ваксина се поставя втората, няколко дни забавяне при слагането на втората ваксина ", съобщи професорът.
По думите на Мурджева, която се е ваксинирала, не е почувствала нищо, с изключение на " лек напън " на мястото на убождането.
Според професора, най-малко " едно 60% " от хората би трябвало да се имунизират, с цел да може да се построи групов имунитет, който да спре пандемията от ковид. А след медиците, на дневен ред са учителите, ВиК чиновниците.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР