Една от основните нужни на хората е тази за принадлежност

...
Една от основните нужни на хората е тази за принадлежност
Коментари Харесай

Няма успех без принадлежност

Една от главните нужни на хората е тази за принадлежност към нещо по-голямо от самите тях. Чувството за принадлежност е от значително значение за прочувственото благоденствие, като в същото време с това играе ролята на вътрешен мотиватор, които прави хората по-ангажирани. Иначе казано, то е основна част от всеки сполучлив екип и организация.

Като се има поради днешният бизнес климат, при който хората са разделени както от чисто географска позиция, по този начин и по политически и културни признаци, построяването на възприятие за принадлежност става все по-трудно. Колкото и да е комплицирана да е тази задача, тя остава една от главните отговорности на водача. Ето какво може да извършите:

Създайте просвета на приобщаване

Много постоянно ние несъзнателно и неумишлено отблъскваме хората към нас. За да преборите този проблем, би трябвало да изградите и поддържате просвета, която разрешава на хора от разнообразни обществени и културни групи да могат да осъществят цялостния си капацитет и да бъдат одобрявани и ценени от сътрудниците си. Приобщаващата просвета гледа на разликите като на позитив, а не минус.

Създайте просвета на взаимно почитание

Когато фирмената просвета на една компания слага взаимното почитание преди всичко, тя си подсигурява, че нейните чиновници ще се поддържат и ще имат вяра един на различен. Без да жертва характерността на всеки член на екипа, този вид фирмена просвета оказва помощ за построяването на правила и неписани правила в работа, отговарящи на полезностите и задачата на компанията.

Създайте просвета на принос

Когато хората имат възприятието, че способстват за триумфа на компанията, че техните гении и качества са ценени и че работата им в реалност има значение за другите, те осъзнават, че са част от нещо по-голямо от самите тях. Когато човек намира смисъл в работата си, всичко останало остава на назад във времето.

Създайте просвета на сигурност

Най-добрият метод да стимулирате възприятието за принадлежност на хората е като създадете среда, в която те могат да бъдат себе си без да се опасяват, че това може да им донесе някакви негативи. Важно е хората да могат да могат умерено да показват своите мисли и хрумвания. Да могат освен да приказват, само че и да бъдат, даже когато бъркат. Никой не може да изпитват възприятие за принадлежност на място, където не се усеща в сигурност.

Създайте просвета на благодарност

Когато изразявате благодарност и признателност за  труда и напъните на вашите чиновници, вие градите принадлежност. Вие показвате на хората, че работата им не остава незабелязана, а това ги стимулира да дават най-хубавото от себе си.

Създаването и поддържането на просвета, насърчаваща възприятието за принадлежност, в никакъв случай не е елементарно, само че крайният резултат постоянно си заслужава. Когато хората знаят, че са част от нещо по-голямо и че приносът им има действително значение, опциите са безгранични.

...........................

Лоли Даскал , президент и изпълнителен шеф на консултантската компания Lead From Within, в своя блог.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР